Nou CAP del Bages i el Moianès esdevenen centres formadors d'estudiants de Medicina de la UVic-UCC

Aquesta setmana han rebut, per part de l'Institut Català de la Salut, les plaques que els acrediten com a col·laboradors en la formació dels alumnes d'aquesta carrera universitària

El CAP Bages de Manresa serà un dels centres formadors d'estudiants de Medicina de la UVic-UCC
El CAP Bages de Manresa serà un dels centres formadors d'estudiants de Medicina de la UVic-UCC | AFT
NacióManresa
12 de desembre del 2019
Actualitzat a les 10:14h
Els responsables de la UVic-UCC han fet entrega, als representants de l'Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central, de les corresponents acreditacions com a centres col·laboradors en la docència dels alumnes del grau de Medicina. A les comarques del Bages i el Moianès els centres acreditats són el CAP Bages i Sagrada Família de Manresa; el CAP de Navàs; el CAP d'Artés; el CAP de Sant Vicenç de Castellet; el CAP de Sant Joan de Vilatorrada; el CAP de Sant Fruitós de Bages; el CAP de Santpedor, i el CAP de Moià.

Aquestes acreditacions atorgades als centres de salut en qüestió permetran que, a partir del tercer curs, els alumnes de Medicina de la UVic-UCC rebin la formació in situ. En aquest sentit, els estudiants hauran de fer un total de sis setmanes de pràctiques en centres d'atenció primària dins del programa de l'assignatura Pràctica Clínica. Això els permetrà tenir una visió de l'assistència i la resolució que ofereix aquest nivell de salut, en què destaquen els aspectes relacionats amb l'atenció a la família i a la comunitat com a eixos de l'atenció primària i la proximitat dels professionals a la ciutadania.