«Aquestes llàgrimes de ràbia es convertiran en gasolina per cremar tot el que ens ofega»

Unes 400 persones, majoritàriament dones i joves, participen a la concentració del Comitè Feminista de Vaga contra les violacions de dilluns a Manresa

Concentració a la plaça Major de Manresa contra la doble violació
Concentració a la plaça Major de Manresa contra la doble violació | Pere Fontanals
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 20:31h
"Ens van esclatar llàgrimes de ràbia, però aquestes llàgrimes es convertiran en gasolina per cremar tot el que ens ofega". Així acabava la lectura del manifest que el Comitè Feminista de Vaga ha llegit aquest dimecres al vespre per referir-se a la notícia de la nova doble violació que es va produir dilluns passat a Manresa.

Unes 400 persones, majoritàriament dones i joves, s'han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça Major de Manresa convocats pel Comitè Feminista de Vaga, que estava acompanyat pel Consell Municipal de la Dona i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, a banda d'alguns regidors de la ciutat que han participat a l'acte a títol personal.

El Comitè ha denunciat la poca utilitat de continuar mantenint "discursos simplistes" que presenten aquests casos com a fets aïllats, "desconnectats de tota l'estructura patriarcal" que possibilita que la violència sexual i de gènere "impacti contra els nostres cossos i degradi el conjunt de les relacions socials".

Per això, ha anunciat que es resistiran a crear "un ambient de terror sexual" que, amb l'excusa de la protecció, "justifiqui un enduriment penal i una major presència policial als carrers, que lluny de protegir-nos, genera tot un seguit d'abusos i violències cap a les nostres veïnes i veïns que formen part de poblacions vulnerabilitzades".
 

Assemblea no mixta a l'Ateneu la Sèquia Foto: CFV


Per acabar, el comunicat ha emfatitzat que "un abordatge individualitzat de les violències, que es focalitzi únicament en la punta de l'iceberg, ens aparta de l'objectiu de transformar les relacions de gènere, econòmiques i racials que constitueixen la veritable base d'aquestes conductes".

Un cop ha finalitzat la concentració, s'ha convocat una assemblea no mixta de dones, lesbianes i trans a l'Ateneu la Sèquia.