El Montepio tramitarà les autoritzacions per circular per la ZBE de l'àrea metropolitana

Atendrà el col·lectiu de socis propietaris de vehicles sense distintiu ambiental de la Direcció General de Trànsit

Redacció
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:32h
El Montepio tramitarà les autoritzacions per circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de l'àrea metropolitana. L'entitat donarà suport al col·lectiu de socis que no disposin del distintiu ambiental de la Direcció General de Trànsit. Són per als casos de persones amb mobilitat reduïda, vehicles estrangers, autoritzacions temporals o diàries, amb un màxim de deu dies anuals, entre d'altres especificitats. A partir de l'1 de gener els vehicles sense etiqueta no podran circular per la Zona de Baixes Emissions els dies feiners entre les 7 del matí i les 8 del vespre. 

Àrea de 95 quilòmetres quadrats

La Zona de Baixes Emissions inclou la ciutat de Barcelona, entre la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral, i els municipis de l'Hospitalet, Cornellà, Esplugues i Sant Adrià de Besòs. Els vehicles que no segueixin les normes s'exposaran a sancions que oscil·len entre els 200 i els 1.800 euros.

La ZBE permetrà la circulació dels vehicles sense distintiu els caps de setmana i els dies festius. Es preveu que a partir de l'any 2025 els vehicles sense etiqueta ja no puguin circular pels municipis de l'àrea metropolitana.