La Federació dels Veïns demana al govern de Manresa «prioritat absoluta» per combatre la inseguretat

La FAVM considera que amb l'augment de la delinqüència "algú hauria d'haver començat a prendre decisions importants"

Junta de la FAVM
Junta de la FAVM | FAVM
Redacció
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 22:36h
La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, juntament amb totes les entitats veïnals, ha emès un comunicat on mostra la seva més "enèrgica condemna" a la violació doble ocorreguda a la ciutat aquest passat dilluns, alhora que desitgen que els responsables d'aquesta nova violació "siguin posats a disposició de la justícia a la major brevetat possible, i que recaigui sobre les seves espatlles el pes de la llei". Així mateix, la FAVM vol mostrar tot el seu suport i proximitat a les víctimes d'aquest acte execrable, així com a les seves famílies en aquests moments difícils.

La federació veïnal, però, també ha posat sobre la taula que fa un parell d'anys, que fins i tot "amb una desconnexió total del carrer, només fent una lectura de les dades estadístiques -augments de robatoris en domicilis, augment de delictes en general, augment dels robatoris amb força, augment de la inseguretat...-, algú hauria d'haver començat a prendre decisions importants".

Els veïns avisen que la plantilla de la Policia Local "està mancada de força efectius, la dels Mossos d'Esquadra tampoc està per festes, en una ciutat amb milers de pisos buits que arrossega dèficits importants d'inversions en política d'habitatge, en urbanisme de gènere, en prevenció de la seguretat ciutadana...".

És per això que demanen a l'alcalde de Manresa, i al govern municipal que entomin aquesta problemàtica "com a una prioritat absoluta", i que prenguin consciència "que cal fer més, molt més... tot el possible perquè un fet com aquest, com tants d'altres de condemnables que tenen lloc cada dia a la nostra ciutat no tornin a passar".