L'avinyonenc Josep Herms i el manresà Pere Colell, medalles al treball Francesc Macià

El Govern reconeix la trajectòria de quinze persones i cinc entitats

Quim Torra i Damià Calvet es dirigeixen a la reunió del Govern del 10 de desembre
Quim Torra i Damià Calvet es dirigeixen a la reunió del Govern del 10 de desembre | ACN
Redacció
11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 8:46h
El Govern ha acordat atorgar la medalla al treball President Macià al representant sindical manresà Pere Colell, a l'extreballador avinyonenc de la Compañía Fabril de Carbones Eléctricos (CFCE), Josep Herms, i a tretze persones més i la Placa al treball President Macià a cinc entitats. Són guardons que reconeixen les persones amb una trajectòria que ha destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals dins del món del treball.

A banda del manresà i l'avinyonenc, entre els premiats hi ha Santiago Berenguer pel seu paper en l'àmbit de les cooperatives; el fundador de Costaisa Julián Casado; els empresaris Domènec Espadalé i Jordi Esteller; l'organitzadora del primer Col·lectiu de Lesbianes de l'Estat, Maria Giralt o l'exdirector general d'Aucat, exdirector de RRHH de La Caixa i patró de la Fundació Pimec, Jaume Lanaspa, entre d'altres.

També rebran una medalla el representant d'UGT Catalunya en diferents organismes com el Consell de Relacions Laborals i el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, José Martín Vives; l'excap de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona, José Vicente Marzal Martínez; les mestres Maria Rosa terradellas i Rosa Mendoza; l'empresari de l'àmbit dels congelats Pere Nieto; i l'extècnic del Departament de Justícia Xavier Pedrós.

Els guardons també distingeixen empreses o organitzacions que hagin destacat en alguna de les categories de seguretat i salut en el treball; igualtat d'oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; responsabilitat social empresarial; foment de la creació d'empreses i de l'ocupació de qualitat.

Per això, també ha reconegut cinc entitats. Es tracta de l'Associació de rehabilitació i educació especial Jeroni de Moragas de Móra, Ap! Lleida Associació professional d'empresàries de Lleida i Pirineus; l'Associació MIFAS; el Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Vila-rodona, SCCL; i OSONAMENT, una entitat d'economia social amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals i addicions de la comarca d'Osona.