Crispació després del ple de Santpedor per l'abolició de les vaquetes

Un centenar de persones s'han concentrat a les portes de la sala de plens i s'han viscut alguns insults

La policia davant dels manifestants pro-vaquetes
La policia davant dels manifestants pro-vaquetes | Gemma Aleman
Redacció
10 de desembre del 2019
Actualitzat el 11 de desembre a les 14:04h
El primer ple municipal de l'Ajuntament de Santpedor després de la votació popular en què es va decidir acabar amb la tradició de les vaquetes ha acabat amb crits i algun insult contra l'equip de Govern. Un centenar de persones han esperat durant prop d'una hora a les portes de la sala de plens la sortida dels representants municipals. La Policia Local s'ha vist obligada a vetllar per impedir incidents. Al ple, on no quedava ni una cadira buida, s'ha votat una moció a favor de la tolerància i d'acceptar els resultats de la consulta. Totes les forces polítiques han votat a favor a excepció del PSC, que s'ha abstingut

Els 46 vots de diferència que han suposat l'abolició de les vaquetes segueixen portant cua a Santpedor. Aquest vespre, coincidint amb la celebració del primer ple municipal després de la consulta, partidaris a mantenir l'espectacle s'han concentrat per mostrar el seu rebuig a l'abolició. Prop d'un centenar de persones han esperat que acabés el ple i, a la sortida dels integrants de l'equip de govern, s'han viscut alguns moments de tensió, crits i insults contra regidors i especialment l'alcalde, Xavier Codina. La Policia Local s'ha vist obligada a vetllar per la sortida dels edils de la sala.


Moció al ple

La protesta ha coincidit amb l'aprovació d'una moció que fa una crida a acceptar els resultats i a buscar una alternativa per a les vaquetes de festa major. El text ha rebut el vot favorable de l'equip de Govern, format per ERC i Junts, la CUP i En Comú Podem. El PSC ha optat per abstenir-se.

A l'hora de defensar el seu vot, s'han vist algunes diferències entre el regidor de la CUP, Pau Clusella, i el del PSC, Ferran Tarazona, després que el primer hagi recriminat al socialista que la seva formació no hagi acatat els resultats i hagi demanat públicament que es mantingui l'espectacle. Tarazona, per la seva part, ha argumentat que la diferència de 46 és insuficient per abolir l'espectacle i ha assegurat que hi ha hagut poca "transparència", per part del consistori, sobre el funcionament de la consulta.
Arxivat a