«Mort a les cunetes», dirigida pel manresà Pintó, millor espectacle de la 24a Mostra de Teatre de Barcelona

L'obra també s'emporta el premi al millor actor, per a l'igualadí Joan Valentí

Martí Marçal i Joan Valentí en una representació de l'obra «Mort a les cunetes»
Martí Marçal i Joan Valentí en una representació de l'obra «Mort a les cunetes» | Cedida
Redacció
10 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:48h
La 24a Mostra de Teatre de Barcelona ha reconegut l'obra Mort a les cunetes, del director manresà David Pintó, amb el premi a millor espectacle i millor actor per a l'igualadí Joan Valentí. Dos guardons que converteixen el treball de David Pintó -coescrit amb Joan Valentí-, en el triomfador de la festa de cloenda de la 24a edició de la Mostra de Teatre celebrada aquest dilluns a la nit al Teatre del Raval.

El premi especial del jurat ha estat per a Elles de La Melancòmica i la votació popular ha reconegut Fuga, de la companyia La Klandestina. Gemma Charines ha rebut el premi a la millor actriu per la seva interpretació a Poka Yoke de Silvana Pérez Meix, i Paula Castillo s'ha endut el reconeixement com a actriu revelació per 80 anys sense ella, de la companyia Mima Teatre.

Mort a les cunetes, de la companyia del mateix nom —integrada per David Pintó, Joan Valentí, Martí Marsal i Albert Pascual Pascu—, narra la història de 'La Fossa de Can Maçana o els Fets de Súria'. Remet a l'afusellament de vuit republicans civils que van ser trets la nit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa per ser executats i la fuga d'un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar. La fossa encara no ha estat localitzada. L'espectacle es va idear com a homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista i des del març del 2018 ha fet gira per tot Catalunya. L'octubre del 2018 es va representar a la presó de Lledoners.

El premi especial del jurat ha estat per Elles, una comèdia irreverent i feminista dirigida per Mireia Casado que fa un repàs als clixés de gènere. L'acte ha estat conduit per Lloll Bertran i els premis han comptat amb un jurat format per Teresa Urroz, Àngels Castuera, Alicia Nicolás, Mar Panyella, Pep Armengol, Enric Cusí i Albert López Vivancos.