Èxit a la convocatòria per recaptar fons per a l'orgue de Cardona

Una setantena llarga d'intèrprets cardonins es van aplegar al temple parroquial per oferir un lluït concert que va durar més de dues hores

La Coral Cardonina durant el concert
La Coral Cardonina durant el concert | J. Barberà
Redacció
09 de desembre del 2019
Actualitzat a les 20:13h
El passat diumenge l'església de Sant Miquel de Cardona va acollir un concorregut concert en benefici de la campanya de restauració de l'orgue de tubs impulsada per la parròquia cardonina.  

Dins el marc del Tradicional Concert – Memorial Josep M. Casafont organitzat per la Coral Cardonina, una setantena llarga d'intèrprets cardonins es van aplegar al temple parroquial per oferir un lluït concert que va durar més de dues hores, en el transcurs del qual van poder escoltar-se diferents combinacions musicals i un repertori d'allò més variat. El director de la Coral Cardonina, Ovidi Cobacho, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als assistents i d'agrair a tots els intèrprets la seva participació, un parlament que va aprofitar per a reivindicar la tradició orguenera centenària a la vila ducal.  

La jove orquestra de cordes de l'escola municipal Musicant va ser l'encarregada d'encetar el concert amb tres peces d'acurada execució. Un duet de saxo i piano de dos alumnes de la mateixa escola, va deixar pas a l'actuació del polifacètic artista cardoní Bernat Barat, qui, acompanyant-se ell mateix al piano, va entonar una emotiva peça del musical Jekyll & Hyde. Seguidament, una  selecció dels seus ex-cantaires  de la desapareguda Escolania de Sant Miquel van desglossar un seguit de temes clàssics com l'Al·leluia de Leonard Cohen,  Che sarà de Jimmy Fontana o el Without You dels Badfinger, popularitzada per Mariah Carey.  La interpretació d'aquests temes musicals va donar pas a la execució d'unes nadales instrumentals a càrrec dels mateixos ex-escolans, després que l'actriu i cantant Teresa Company, acompanyada del músic Joan Vilajosana, oferissin dues entranyables cançons de collita pròpia. El toc d'humor d'aquest primer bloc del concert el posaren els germans Roger i Bernat Barat, del grup escènic cardoní Traspunt, els quals van representar un gag dels personatges Bato i Borrego dels Pastorets locals i van entonar els populars cuplets, tot animant al públic a contribuir en la campanya de finançament de l'orgue i fent mofa de les autoritats presents i absents – com fou el cas de l'Ajuntament. 

El bloc central del concert va estar protagonitzat per l'organista navesenc Jordi Xandri qui va oferir un selecte recital d'orgue que feu les delícies de l'auditori. Ell mateix fou l'encarregat d'acompanyar la Coral Cardonina en el darrer tram del concert, on es pogueren escoltar uns extractes de la Missa Brevis de Jacob de Haan, l'Ave verum d'Edward Elgar i l'emotiu espiritual negre Al cel blau de Lluís Millet. L'acte va concloure amb la popular peça nadalenca de mossèn Llorenç Riu “Glòria a Déu fet home” que va acabar posant dempeus al públic que omplia més de la meitat del temple i va aplaudir intensament totes les actuacions musicals.   
Arxivat a