El BBVA es compromet a estudiar una condonació de deute hipotecari després d'una acció de la PAHC Bages

La plataforma denuncia que fa tres anys que els afectats intenten arribar a un acord amb l'entitat bancària, però aquesta no els dona solucions

Pere Fontanals | Aina Font
09 de desembre del 2019
Actualitzat a les 15:19h
La PAHC ocupa el BBVA del Passeig per demanar la condonació del deute hipotecari a una família de Manresa
La PAHC ocupa el BBVA del Passeig per demanar la condonació del deute hipotecari a una família de Manresa | Pere Fontanals
Prop de trenta membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages s'han concentrat i han ocupat, aquest matí de dilluns, 9 de desembre, l'oficina que el BBVA té al Passeig de Manresa.

El motiu de l'acció, segons han explicat des de la plataforma, és "exigir solucions reals" per un cas que fa tres anys que arrosseguen i que té la Fàtima i la seva família de protagonistes: "van demanar una hipoteca per comprar un pis i ara, per circumstàncies a les quals tothom pot arribar, es troben que no poden pagar-la". En el pis hi viuen la Fàtima, el seu marit i un fill.

Segons relaten des de la PAHC, aquesta família "fa tres anys que intenta arribar a un acord amb el banc perquè els condoni el deute hipotecari i els ofereixi un lloguer social"; una petició, lamenten, que no està rebent resposta per part del BBVA: "els deien que estudiarien el cas i que els diran alguna cosa, però va passant el temps i es mantenen en l'exigència que es pagui el que es deu de la hipoteca que puja a uns 4.000 euros, una xifra totalment inassumible per a la família", assenyalen.

De moment, segons han explicat a NacióManresa, la família afectada no té cap ordre de desnonament. "El que volem evitar és que els n'arribi una, i més si tenim en compte que ells no s'han negat mai a pagar i durant molts anys han fet front, religiosament, a la despesa de l'hipoteca", exclamen els de la PAHC. 

Després d'estar negociant durant unes dues hores, la família i membres de la PAHC han aconseguit el compromís del BBVA d'estudiar la condonació del deute hipotecari i oferir-los un lloguer social. Aquest dimecres la família hi ha de portar documentació per completar els tràmits.