L'empenta del BAXI Manresa no serveix per aturar el Barça (75-84)

Els bagencs dominaven a manca de 07:41 però sucumbeixen a la qualitat visitant

El BAXI Manresa ha completat un bon partit contra el Barça
El BAXI Manresa ha completat un bon partit contra el Barça | J. Alberch
08 de desembre del 2019
Actualitzat el 09 de desembre a les 11:22h
Un dels objectius del BAXI Manresa era fer-ho tan bé com fos possible per poder marxar cap a casa mirant als ulls a tothom. I aquest objectiu l'ha aconseguit. Els de Pedro Martínez s'han refet d'un 27-39 que presagiava una clara derrota. Punt a punt han retallat distàncies i han aconseguit posar-se per davant a manca de 07:41 (68-65). Ryan Toolson, Deividas Dulkys i David Kravish han format un bon triangle per mantenir la il·lusió d'una afició novament esplèndida. Però un altre triangle ha decidit a favor del Barça. Ante Tomic, al tercer quart, i Nicola Mirotic i Brandon Davies, al darrer, han decidit el partit.

Dani Pérez, Ryan Toolson, Deividas Dulkys, Luka Mitrovic i David Kravish han format el quintet inicial del BAXI Manresa. El Barça ho ha fet amb Adam Hanga, Pau Ribas, Roland Smits, Nicola Mirotic i Brandon Davis. Un tir lliure d'aquest darrer jugador ha obert el marcador. Els blaugrana estaven ben defensats i el BAXI Manresa es mostrava segur en el rebot defensiu. En atac, les dues primeres jugades s'han saldat amb un triple de Dulkys i una cistella de Mitrovic (5-1, minut 2). Kravish cometia ràpidament dues personals però Martínez el mantenia en pista. L'avantatge local ha durat poc. Fins que Mirotic ha començat a anotar. I Ribas se li ha afegit. Dulkys i Toolson no es quedaven enrere i mantenien els manresans dins del partit (12-13, minut 5). Però la dinàmica era favorable als visitants. Els de Svetislav Pesic han gaudit d'una màxima renda de set punts. Toolson, que segueix amb el canell fi, ha anotat quatre punts seguits i deixava el seu equip ben a prop en acabar el primer quart (22-25).

William Magarity ha empatat només començar els segons deu minuts. La igualada no ha espantat el Barça. Un parcial de 0-9 provocava el temps mort de Martínez. Ni les instruccions del tècnic han servit perquè el BAXI Manresa trobés el rumb en atac. Els bagencs han estat cinc minuts sense anotar. Fins que Kravish ha tornat a la pista enlloc d'un desencertat Sakho. La cistella del pivot nord-americà ha estat l'inici d'un parcial de 6-2 que feia reaccionar Pesic (31-39, minut). El serbi tampoc ha sabut trobar la tecla encertada. Els triples de Toolson i de Dulkys, aquest des de més de vuit metres, comprimien el resultat. El BAXI Manresa ha passat de perdre de dotze punts a fer-ho només de quatre. Juan Pablo Vaulet ha disposat d'una ocasió d'apropar encara més el seu equip. El triple de l'argentí ha picat al ferro i s'ha arribat al descans amb 37-41.

El BAXI Manresa ha aguantat la tornada dels vestidors. Els visitants no estaven especialment encertats. Els manresans trobaven bones opcions. Un triple de Dulkys, el quart del seu compte, posava els bagencs a només un punt (44-45, minut 23). Ribas calmava el seu equip també des de la línia de 6.75. Una antiesportiva d'Hanga donava als manresans l'opció d'acostar-se encara més. Primer, Pérez sumava un tir lliure. I després, Kravish aconseguia un 2+1 per igualar a 48. Tomic ha avançat novament el Barça amb quatre punts seguits. Però els bagencs no s'han atemorit i han igualat novament a 52. I a 54. Al cantó local, es trenaven bones jugades però no totes acaben amb èxit. El Barça aprofitava la corpulència de Tomic per seguir al davant (59-63, minut 30).

Guillem Jou hi posava encara més emoció amb el seu segon llançament de tres. El Nou Congost empenyia com mai. Més quan Toolson empatava. I Vaulet esmaixava a la cara de Pierre Oriola. L'exManresa cometia a més personal. Molts minuts després el BAXI Manresa es situava al capdavant (68-65, minut 33). El Barça ha reaccionat amb el tàndem Davies-Mirotic dins la pintura. Tant en atac com en defensa per sumar un parcial de 2-13. Ha estat la clau. Una fe que havia portat Al BAXI Manresa a discutir el duel als blaugrana ja no hi ha pogut fer res més. Com a mínim, els bagencs no acabaran la jornada en darrera posició i es mantenen a una victòria de la permanència (75-84).

Incidències: 4.700 espectadors han vist el partit en directe des del Nou Congost. La dotzena jornada de la lliga Endesa s'ha sumat a la lluita contra les emissions de diòxid de carboni. Óscar Perea, Raúl Zamorano i Roberto Lucas han estat els àrbitres del partit. Yankuba Sima ha entrat a la plantilla enlloc de Sergi Vidal que ha deixat l'entitat mentre que Luke Nelson no ha jugat malgrat fer la roda d'escalfament. El Barça s'ha concentrat a Santpedor abans de disputar el partit.