Història

Dimecres es presentarà a Manresa un llibre que destapa les mentides de la història

La majoria d'ells es van estendre a causa de la religió, la rumorologia popular, interessos (econòmics o polítics) o traduccions errònies

per Redacció , 8 de desembre de 2019 a les 20:22 |
Dimecres a les 7 del vespre al Centre Cultural del Casino es farà la presentació del llibre Mentides de la història, el segon lliurament de la col·lecció d'Omniabooks Història de la societat. Els seus autors, Cèsar Sànchez, Eugeni Junyent i Jordi Bonvehí donaran a conèixer fets, suposadament històrics i popularment interioritzats com a certs per una majoria de la població, però que en realitat o no eren com s'explica, o en la majoria de casos directament no van arribar a passar mai. El pròleg del llibre ha estat a càrrec del professor Àngel Casals.

De forma cronològica, el llibre fa un repàs dels fets històrics no històrics més estesos que conformen una història de les mentides (que no cal confondre amb la pseudohistòria). La majoria d'ells es van estendre a causa de la religió, la rumorologia popular, interessos (econòmics o polítics) o traduccions errònies. El cas és que moltes d'elles, la majoria, arriben fins als nostres dies.


Més d'un lector pensarà "apa! i això tampoc és veritat?" Algunes d'aquestes mentides són, per sort, cada vegada més conegudes, com per exemple que els víkings no portaven banyes, per això expliquem quin va ser l'origen del mite. També expliquen d'altres com l'origen dels parlaments, el mite del dret de cuixa, els malfactors que no van existir mai o frases que ningú va pronunciar i invents atribuïts al personatge equivocat.

 

Participació