Súria finalitza els actes de Santa Bàrbara amb un dimecres ple d'activitats

La comissió de festes del comitè d'empresa d'ICL valora molt positivament la participació de la gent

Tronada de Santa Bàrbara a Súria, aquest dimecres al matí
Tronada de Santa Bàrbara a Súria, aquest dimecres al matí | Comitè ICL
Redacció
05 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:48h
Súria va celebrar aquest dimecres, 4 de desembre, coincidint amb Santa Bàrbara, els actes més tradicionals i institucionals, però ajustades als nous temps, del dia de la patrona de la mineria.

Les matineres explosions de dinamita s'han transformat en una acolorida tronada del trabucaires del Tro-Gros de Súria al voltat del monument del miner, punt central de l'emotiu homenatge als treballadors i treballadores que des de fa més de cent anys treballen a Súria, i en especial en record dels que hi han mort en accident.

Posteriorment s'han obert els esmorzars per a tot el personal d'Iberpotash, tant en actiu com jubilat, amb un seguit d'activitat esportives i lúdiques a les instal·lacions del Parc Municipal Macary i Viader: pàdel, futbol, jocs de taula, sortides a peu, BTT o en moto, i fins i tot les del tir al plat a Serracanya.

Tot tornant, s'ha celebrat la missa en honor a Santa Bàrbara i a tots els miners, amb la sorpresa final del càntic espontani i a capella de l'himne miner de Santa Bàrbara, que va emocionar a l'església sencera. 

La jornada es va completar amb un aperitiu col·lectiu per a tothom al migdia i un ball ple de sorteigs al capvespre, que van donar per finalitzades les festes d'aquesta Santa Bàrbara 2019.

Des de la comissió de festes del comitè d'empresa s'han valorat molt positivament tots els actes, per la participació dels treballadors, els veïns, i el mon associatiu, empresarial i municipal surienc.
Arxivat a