Salut

L'Oficina Jove del Bages consciencia sobre el VIH en instituts i universitats de la comarca

Ho va fer en el marc del Dia Mundial contra la Sida, a través de diverses dinàmiques participatives

per NacióManresa , Manresa, 5 de desembre de 2019 a les 13:18 |
L'Oficina Jove del Bages consciencia sobre el VIH en instituts i universitats de la comarca | AjM
En el marc del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida que se celebra el dia 1 de desembre, l'Oficina Jove del Bages va dur a terme una campanya en els Centres d'Educació Secundària i a les dues universitats de Manresa per tal de donar a conèixer, prevenir i lluitar contra les malalties de transmissió sexual, concretament la Sida.

Per una banda, al Punt al Pati dels Instituts, va realitzar-se la dinàmica VIH: mites i realitats, que consistia en classificar diverses afirmacions sobre el VIH – SIDA i establir si les mesures de prevenció eren verdaderes o falses. A l'activitat hi van participar prop de tres-cents estudiants.


Pel que fa a les universitats, a través del Punt al Campus, es va fer ús de l'aplicació Kahoot, una pàgina web que permet fer un concurs de preguntes tipus test amb diverses persones alhora mitjançant el mòbil. En aquest cas, les preguntes anaven encarades a les malalties de transmissió sexual en general, per a donar una informació més àmplia. La participació va ser de 90 alumnes.

Tant en el Punt al Pati com en el Punt al Campus van repartir-se repartit llaços vermells i preservatius masculins i femenins.


Sida, estigmes i discriminació

Diumenge 1 de desembre es va celebrar, com cada any des de 1988, el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. Tot i que s'han fet molts progressos pel que fa a estudis, tractaments i atenció a les persones afectades pel VIH, encara queda molt camí per recórrer. La Sida està envoltada d'estigmes i discriminació que dificulta la seva detecció abans de patir-ne els símptomes.

Per concloure, cal remarcar la necessitat de treballar en aquesta línia informativa. Les dinamitzacions adreçades al jovent dels instituts i les universitats fan que la transmissió del coneixement sigui més atractiva i més propera. També és molt important proporcionar un espai on plantejar i trobar resposta als dubtes que puguin tenir, especialment per tractar una problemàtica de salut mundial i per  trencar amb els prejudicis que l'envolten.
 
 
 

 

Participació