«Pictofonies Guernika», un espectacle de música i pintura que interpreta l'obra de Picasso, diumenge al Kursaal

Hi prendran part l'Orquestra de Cambra de Vic, la Camerata Impromptu, l'Orfeó Manresà i l'Orfeó Vigatà

«Pictofonies Guernica» es gaudirà diumenge al Kursaal
«Pictofonies Guernica» es gaudirà diumenge al Kursaal | Promocional
Redacció
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 19:51h
Aquest diumenge, 8 de desembre a les 6 de la tarda, la sala gran del Kursaal de Manresa, l'Orfeó Manresà, la Camerata Impromptu, l'Orfeó Vigatà i l'Orquestra de Cambra de Vic oferiran l'espectacle Pictofonies Guernika, un muntatge de música i pintura que interpreta l'obra de Picasso a través de la simbiosi entre les dues arts. Compta amb la participació de l'artista i especialista en història de l'art Cori Mercadé, sota la direcció de Daniel Antolí.

Aquest espectacle es va estrenar al Teatre l'Atlàntida de Vic el 21 d'abril de 2018. Pictofonies Guernica està concebut per commemorar el 80è aniversari del final de la Guerra Civil, mitjançant una proposta pluridisciplinar que permet fomentar la reflexió d'un període de la nostra història recent.

El guió de l'espectacle està elaborat amb l'objectiu de facilitar i interpretar el significat de diverses parts del quadre, amb suport de vídeo, i amb l'explicació de l'artista Cori Mercadé, il·lustrat posteriorment per la interpretació musical de peces escollides, amb l'objectiu d'evocar allò que l'autor va voler plasmar al quadre. La voluntat de l'espectacle, a part d'unir diverses formacions musicals i presentar una feina conjunta de qualitat, és conferir un valor a l'art més enllà de la seva visió purament estètica, amb un guió que contribueix a interpretar millor el procés de creació.

Les entrades pel concert Pictofonies Guernica tenen un preu de 18€ (15€ amb el carnet Galliner, majors de 65 anys i 6€ menors de 25 anys) i es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o per internet a http://www.kursaal.cat/.