Comença el judici contra la manresana que va estafar prop de 800.000 euros a 23 persones com a «experta en borsa»

Fiscalia demana 8 anys de presó per uns fets que van passar entre 2005 i 2010

L'Audiència Provincial de Barcelona
L'Audiència Provincial de Barcelona | Europa Press
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:56h
El proper 10 de desembre començarà a l'Audiència Provincial de Barcelona el judici contra la manresana que va estafar gairebé 800.000 euros a un mínim de 23 persones fent-se passar per experta en el mercat de futurs i inversions en borsa entre 2005 i 2010.

El fiscal demana per a ella una pena de 6 anys de presó per un delicte d'estafa continuada agreujada i 2 més per un delicte d'alçament de béns per simular una venda fraudulenta d'unes propietats per evitar les reclamacions dels afectats. El fiscal també demana 2 anys de presó per a la dona amb qui va simular aquesta última operació

Segons l'escrit de Fiscalia, l'acusada va persuadir persones del seu entorn perquè li lliuressin diners indicant-los que els invertiria i que obtindrien grans beneficis i garantint-los excepcionals rendibilitats que anaven fins al 70% del capital invertit.

Per convèncer els inversors, l'acusada els lliurava xecs bancaris com a garantia de les quantitats pagades i durant els primers mesos lliurava als afectats quantitats de diners a compte de beneficis, guanyant-se la seva confiança i garantint-se el lliurament de quantitats futures per part d'aquestes persones. Inclús en algunes ocasions, l'acusada deia als afectats que per recuperar més ràpidament la inversió havien de fer noves aportacions.

A través d'aquest mecanisme va aconseguir l'aportació de diners d'un mínim de 23 persones o famílies que reclamen per un total de 778.150 euros, tot i que les quantitats que va aconseguir van ser superiors abans de tornar alguns diners com a esquer. Alguna de les persones afectades van arribar a aportar-hi 200.000 euros.

Les denúncies van arribar el març de 2010 quan dos dels afectats van voler cobrar els seus xecs per recuperar la inversió i no van ser atesos pel banc. Al rebre un burofax d'inici del procediment judicial, l'acusada, posada d'acord amb una coneguda, van simular la venda d'uns terrenys davant notari per no haver de respondre davant dels afectats amb les seves propietats.

Fiscalia demana 8 anys per a la presumpta estafadora i una multa de 14.400 euros i 2 anys per la seva col·laboradora en la simulació de compra-venda dels terrenys, a més d'una multa de 9.000 euros. A més a més, l'acusada haurà de tornar a cada una de les 23 persones afectades la quantitat estafada que puja 778.150 euros, menys algun retorn menor que havia realitzat.

Cal tenir en compte que l'acusada va ser en presó preventiva per aquests fets des del 20 de desembre de 2010 fins al 13 d'abril de 2011.