Navàs fa una aposta decidida per la il·luminació de Nadal i per la Fira del Regal

Amb l'ampliació dels llums a la carretera de Berga, el passeig Ramon Vall, el carrer de l'Església i el carrer Sant Josep

Plaça de l'Ajuntament de Navàs amb la il·luminació de Nadal
Plaça de l'Ajuntament de Navàs amb la il·luminació de Nadal | AjNvs
Redacció
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:09h
Des de la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Navàs s'ha fet una aposta decidida per impulsar les festes nadalenques al municipi amb l'objectiu que tinguin un impacte positiu en el comerç local. Per tal de fer-ho possible, s'han dut a terme dues accions complementàries, la millora de l'enllumenat nadalenc i la Fira del Regal.

Més llum, mateixa despesa

Des de la regidoria s'ha cregut convenient ampliar la nòmina de llums nadalenques a les ja disponibles per il·luminar les artèries comercials de Navàs, com són la carretera de Berga, el passeig Ramon Vall, el carrer de l'Església i el carrer Sant Josep, amb l'arbre de 8 metres situat a la Plaça de l'Ajuntament com a màxim exponent de l'aposta per la il·luminació nadalenca. A aquestes artèries s'hi sumen les lluminàries a d'altres carrers, així com dels diferents nuclis del municipi, instal·lades en la gran majoria pels membres de la Brigada Municipal.

La fórmula utilitzada per l'adquisició d'aquestes llums és la mateixa que ja es va fer el 2015, que és la del lloguer de les llums amb opció de compra a una empresa local i amb un cost anual de 3.993 euros, amb un contracte fins el 2023. Val a dir, a més, que el 100% de la lluminària és de tecnologia LED, amb la qual cosa la despesa energètica és mínima. Uriel Montesinos, regidor de Promoció Economica, afirma que "amb l'adquisició d'aquests llums ampliem i millorem les ja utilitzades els darrers 4 anys, d'aquesta manera fem una aposta per la despesa controlada de la lluminària i en benefici del medi ambient".

Fira del Regal

Una altra de les apostes per aquestes festes és la Fira del Regal, que se celebrarà el proper 14 de desembre, durant tot el dia, al Carrer i a la Plaça de l'Església. Una aposta sorgida del treball cooperatiu entre els tècnics i tècniques de l'Ajuntament.

Des de les 9 del matí hi haurà parades de temàtica nadalenca, que es complementaran amb activitats com l'exposició de pessebres, taller de decoració de galetes o inflables infantils, entre altres. D'entre els actes destaca l'espectacle de teatre i titelles Contes de Nadal de les Germanes Baldufa, a 2/4 de 12 del matí; l'actuació d'alumnes de l'Escola de Música, a les 12:30h, amb un vermut a continuació; o el taller de manualitats de Nadal.