Bages Turisme premia Benvingut Aligué i Ferran Debant en un acte al Mas de la Sala de Sallent

Els 150 assistents van degustar un menú composat per productes autòctons com els formatges, embotits, olis i vins de la comarca i plats elaborats pels restauradors de Bages Impuls

Ferran Debant, al micro, amb Benvingut Aligué a la seva dreta, durant l'acte
Ferran Debant, al micro, amb Benvingut Aligué a la seva dreta, durant l'acte | Canal Taronja
Redacció
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:47h
El xef Benvingut Aligué i l'empresari Ferran Debant van rebre aquest dimarts els premis de Bages Turisme en el decurs de la sisena festa celebrada al Mas de la Sala de Sallent.

L'acte va ser presidit pel director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, qui va destacar el paper del turisme al país quan fa 100 anys ja es reflexionava sobre la preservació del patrimoni arquitectònic i l'associacionisme i els valors socials mentre s'apostava per la innovació i la modernitat. Ara, el 2019 i des del Bages se segueix lluitant perquè cada lloc, cada territori, sigui visitable i recomanable per a tothom.

A l'acte hi van assistir 150 persones, entre els que s'hi trobaven nombroses autoritats com l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, alcaldes del Bages, consellers del Consell Comarcal del Bages així com empresaris del sector turístic, que van degustar un menú composat per productes autòctons com els formatges, embotits, olis i vins de la comarca i plats elaborats pels restauradors de Bages Impuls del mateix Mas de la Sala, de Món Sant Benet, Parador Ducs de Cardona i Abat Cisneros de Montserrat.

La festa va començar amb els comensals degustant formatges i embotits de la Catalunya Central. Després ja al menjador va obrir el sopar l'amfitrió, l'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, destacant el terme municipal com un municipi ric i partícip del Geoparc, el gran dinamitzador d'iniciatives turístiques al Bages.

Per la seva banda, Agustí Comas, com a representant del Consell Comarcal del Bages va presentar el territori com una destinació turística molt destacada tenint en compte que hi ha 80 punts turístics importants.

Aquest mes de novembre, la revista Cuines ha destacat la comarca del Bages com a lloc gastronòmic per excel·lència i el director de la publicació, Josep Sucarrats, va parlar de la qualitat dels vins i olis.

Precisament, si un dels punts és la gastronomia amb majúscules és la Fundació Alícia, ubicada a Món Sant Benet, el seu director, Toni Massanés, va dir que, tot i que el turisme s'ha de replantejar cal valorar els seus potencials com la natura que es dona la ma amb la sostenibilitat creant un concepte molt potent pel Bages.

Al parlar d'olis, es va creure des de l'organització de Bages Impuls que valia la pena fer un tast d'olis i aquesta va ser la proposta de Sergi Càmera de La Ubaga de l'Augüeta qui va fer un experiment amb els comensals fent un tast de Verdel Manresa, Corbella i Vera, tres especialitats d'olis autòctons.

Ignasi Sala, impulsor de Bages Impuls va dir que durant sis anys en que s'ha celebrat la nit del turisme s'ha fet un gran avanç per arribar més lluny en el turisme de casa I de proximitat.

Per la seva banda, el vicepresident de Bages Impuls va presentar projectes de futur com la visita a la muntanya de sal programada pel 6 d'abril del 2020 i crear una Guia del Bages per potenciar les experiències turístiques a la comarca.

A continuació, el membre del jurat, Ricard Vilalta, va llegir el veredicte explicant els motius pels quals es premiava al xef, Benvingut Aligué, de qui va fer una semblança. El premi va ser lliurat per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Aligué va destacar en el seu agraïment pel premi la seva tossuderia de promocionar els productes quilòmetre zero com els tomàquets de Montserrat, els pèsols o les faves. I va dir que la millor vista de la muntanya de Montserrat la te la comarca del Bages. Una panoràmica privilegiada que cal destacar.

El premi per impulsar el territori del Bages i la persona que va impulsar la creació de la Nit del Turisme i potenciar la unió dels quatre establiments organitzadors va ser per l'empresari, president del Grup de comunicació Taelus va ser per a Ferran Debant. El premi va ser lliurat per Octavi Bono. Debant va recordar el naixement de Bages impuls i la importància d'anar junts i amb bona voluntat per arribar a un objectiu comú sempre col.laborant i potenciant des dels mitjans de comunicació la comarca.

Els parlaments finals van ser de Bono i Junyent. Precisament l'alcalde de Manresa va glosar la figura dels dos premiats destacant la marca de prestigi, de qualitat i bon gust que suposa Can Aligué i el seu xef i de Ferran Debant va dir que era qui més s'havia cregut la Catalunya central. Junyent no va deixar passar el moment per destacar que el Bages amb Sant Benet, Montserrat o la fita de la Manresa ignasiana del 2022 és un territori en el que hem de creure sobretot els de la comarca.

El sopar va cloure amb un postre de tiramisú fet amb producte del Bages com el mató o la ratafia i amb la presentació de tots els cuiners fent un brindis dalt l'escenari de Mas de la Sala.