El govern de Sant Fruitós presenta un pressupost de més d'11 milions i mig d'euros per al 2020

Es posarà a votació en un ple extraordinari aquest mes de desembre

Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Fruitós
Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Fruitós | Laura Coletas
Redacció
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 9:40h
El govern municipal de Sant Fruitós de Bages presentarà, en un ple extraordinari aquest mes de desembre, un pressupost que ascendeix a 11.729.186,76 d'euros, un 8,87% més que el pressupost d'aquest 2019. En la proposta destaca l'increment en les millores en els equipaments municipals alhora que es mantenen els serveis.

L'equip de govern presenta un pressupost que augmenta les inversions un 24,29% respecte el 2019, arribant als 2.770.875 d'euros. En aquest sentit, cal destacar la construcció del nou pavelló d'esports i la urbanització del seu entorn, el nou Casal d'Entitats, la reforma de la planta primera del nou museu municipal, la rampa d'accés a la passera de la Rosaleda i les actuacions de modernització i enllumenat de polígons, entre d'altres.

El capítol 4, destinat a les transferències corrents, també augmenta en un 4,2% (462.958 euros), per tal d'ampliar les subvencions i convenis amb les entitats i associacions del municipi.

Pel què fa al capítol 2 de despeses ordinàries, el pressupost serà de 3.388.278,63 d'euros, un 1,36 % inferior al passat exercici. Pel què fa al capítol de personal, s'incrementarà un 9,84% per l'augment obligat que preveu la llei i per la contractació, entre d'altres, de nous agents cívics, personal de la policia local, un tècnic de patrimoni i un tècnic de medi ambient.

Aquest pressupost pel 2020 es manté en la línia d'augmentar les inversions, reduir la despesa corrent i millorar els serveis i convenis amb les entitats.

El govern municipal ja ha mantingut dues reunions explicatives d'aquest pressupost amb els regidors dels grups a l'oposició, durant les quals no s'ha manifestat cap qüestió que no permetés portar el projecte de pressupostos a un ple extraordinari el desembre.