El Pessebre Vivent del Pont Llarg aplega 150 persones en el seu sopar de germanor

El sopar es fa cada any un mes abans de la representació

Parlaments durant el sopar de germanor del Pessebre Vivent del Pont Llarg
Parlaments durant el sopar de germanor del Pessebre Vivent del Pont Llarg | PVPll
Redacció
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 8:37h
Aquest dissabte es va celebrar el sopar de germanor que anualment convoca el Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa i que va reunir 150 persones, de les més de 300 que van fer possible l'anterior edició. S'hi van trobar part de la gent que fan possible aquest esdeveniment, entre figurants, tècnics, muntadors, propietaris de les cases de pagès i altres persones que, any rere any, participen en la cita anual del ja emblemàtic Pessebre Vivent de la ciutat de Manresa que aplega més de 2.000 visitants en un sol dia. 

El sopar es fa cada any un mes abans de la representació i, al llarg del sopar, es van passar els audiovisuals de moments importants de l'anterior edició del Pessebre del 2018, així com de les Caramelles 2019, amb la proclamació del Pubillatge. Un altre dels punts forts del sopar va ser la presentació del nou cartell d'enguany que van fer les pubilles del Pessebre de les dues últimes edicions, acompanyades de les que estan en actiu. En aquesta ocasió, també van estar convidats a l'acte el Pubillatge del Casal Cultural de Dansaires Manresans, col·laboradors del Pessebre en aquestes últimes edicions. En aquesta ocasió, el cartell compta amb la magnífica imatge de l'escena de les tines que imiten les de l'època del Naixement i que va capturar l'Angel Oliveras, premiat del Concurs de fotografia d'enguany. 

Acte seguit, hi va haver també els parlaments de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, que va elogiar la tasca realitzada fins aquesta 8a. Edició del pessebre i va encoratjar a tothom a seguir amb l'entusiasme que ha caracteritzat l'èxit ascendent de les últimes edicions. La coordinadora del Pessebre, Àngels Serentill, va voler fer menció especial als col·laboradors que, a més de participar el dia 26, fan tasques preparatòries durant tot l'any per tal que tot funcioni el dia assenyalat. Va tocar fer un reconeixement a la tasca individual i col·lectiva dels figurants però també als propietaris de les cases de pagès que cedeixen els seus espais i als voluntaris que des de fa mesos treballen en el taller per tal de poder oferir les novetats amb les que ens tenen acostumats en cada nova edició, moltes d'elles, resultat d'una tasca d'investigació i recerca, com va ser el cas dels jocs de l'època realitzada amb el CAE o la conservació d'aliments en tines soterrades.

La trobada va acabar amb la convocatòria entusiasta per a la celebració de la propera edició del Pessebre que tindrà lloc el dia 26 de desembre, Sant Esteve, al Camí de Joncadella, sota l'Aqüeducte del Pont Llarg i a les primeres cases del Poal.