El BAXI Manresa s'acostuma a remuntar, tomba el Dinamo Sassari i es posa líder (73-74)

Els bagencs s'aixequen quan pitjor ho tenien amb un Ryan Toolson estel·lar

Ryan Toolson ha estat la clau del partit
Ryan Toolson ha estat la clau del partit | BCL
03 de desembre del 2019
Actualitzat el 04 de desembre a les 19:23h
Dwayne Evans 24 – Ryan Toolson 24. El duel d'anotadors ha acabat en empat. Però el duel entre equips se l'ha endut el BAXI Manresa. Per segon partit seguits, els de Pedro Martínez han recuperat més de deu punts en contra i s'han refet d'una mala ratxa en el llançament de tres punts per tombar el Dinamo Sassari. Ryan Toolson ha estat un cop més el referent ofensiu de l'equip manresà. Però s'han de tenir en compte homes com David Kravish (10 punts i 10 rebots). Dani Pérez ha estat el jugador més utilitzat amb gairebé trenta minuts a la pista. El base ha repartit set assistències. El BAXI Manresa es posa líder del seu grup a l'espera del què faci el Turk Telekom davant l'Estrasburg.

El BAXI Manresa ha començat amb un quintet format per Dani Pérez, Deividas Dulkys, Juan Pablo Vaulet, William Magarity i David Kravish. El Dinamo Sassari ho ha fet amb Miro Bilan, Dyshawn Pierre, Dwayne Evans Marco Spissu i Michele Vitali. Dulkys ha obert el marcador amb una ràpida jugada. Evans anotava quatre punts seguits per als locals. Però la posada en escena ha estat bona per a l'equip bagenc un dia més. Magarity anotava sota el cèrcol. Vaulet hi posava cinc punts seguits. I Kravish completava un parcial de 0-9 que recordava inicis de partits anteriors (4-11, minut 4). Gianmarco Pozzeco reunia als seus jugadors i els feia un irònic discurs per fer-los despertar. Els primers en fer-ho han estat Pierre i Evans.

El Dinamo Sassari ha anat recuperant terreny basat en el desencert del BAXI Manresa i el seu poder en el rebot ofensiu. Al primer quart l'equip sard n'ha capturat vuit en atac mentre que els manresans només n'han agafat nou en defensa. Poc a poc, la renda dels de Martínez ha desaparegut. Jamel Mclean situava el 14-13 al marcador. Ryan Toolson entrava en ple col·lapse ofensiu del seu equip i anotava per donar al BAXI Manresa el seu darrer avantatge en tota la primera part. Però Curtis Jerrells començava la seva producció i ha estat clau perquè el Dinamo Sassari acabés els primers deu minuts al capdavant (18-17).

El mateix jugador ha seguit castigant l'anella manresana en el què eren els pitjors minuts de partit. Poc a poc, els italians anaven obrint forat al mateix moment que el BAXI Manresa errava un triple rere un altre. L'estadística recordava la el passat dissabte contra l'UCAM Múrcia. Amb la màxima renda en contra (35-25, minut 18) Jou trencava la mala dinàmica. Els manresans han aconseguit reduir el seu desavantatge a la meitat en arribar al descans (37-32).

El col·lapse ha tornat a la represa. Llançaments incòmodes, pèrdues de pilota, poques idees i desencert en el tir. Els jugadors manresans només han sumat dos punts als primers quatre minuts. El Dinamo Sassari ha superat la barrera dels deu punts (46-34, minut 24) impulsats bàsicament per Evans. Vaulet trencava la sequera. El triple de l'argentí ha animat el seu equip en defensa. Però les errades dels locals en atac no eren aprofitades pels bagencs a l'altra banda. Cada punt era car per al BAXI Manresa. I quan anotava el conjunt local ho compensava ràpidament. Fins que ha arribat una d'aquelles reaccions de l'equip de Martínez amb aportació capital de Toolson. L'escorta s'ha endollat i ha permès que el seu equip empatés a manca de 00:54 per acabar el tercer quart (52-52). Mitrovic posava els bagencs per davant. Però McLean igualava abans d'afrontar el quart decisiu (54-54).

Al marcador li ha costat moure's als darrers deu minuts. En dos minuts, el parcial era de 2-2. Una assistència de Dulkys a Mitrovic acabava amb una antiesportiva d'Evans. El serbi els ha aprofitat tots dos. El partit s'aproximava a un final que es preveia molt igualat. Cap dels dos equips era capaç d'acumular una bona ratxa que decantés la balança al seu cantó. Toolson i Evans eren els principals arguments per cada equip. Jordan Sakho feia els seus primers punts per situar un il·lusionant 64-67 quan faltaven tres minuts per acabar. Un parcial de 4-0 no ha espantat un BAXI Manresa que s'ha mantingut serè. Els manresans rebien una bona notícia quan Evans, que ha anotat 24 punts, ha estat eliminat per personals quan guanyaven 68-70. Després, els locals s'han acostat a un punt.

Toolson ha assumit novament la responsabilitat per ampliar la distància a tres punts. Spissu aguantava el seu equip des del tir lliure. Dulkys no ha pogut sentenciar i ha donat una darrera opció als sards . Jerrels ha errat de tres i Dulkys ha protagonitzat un triple encert. El lituà ha capturat el rebot en defensa, ha rebut personal i ha convertit els tirs lliures. Quedaven 3'9 segons. En la darrera jugada, Pierre ha fallat el triple i el rebot i posterior cistella de Vitali han estat ja una anècdota (73-74).

Incidències: Yener Yilmaz (Turquia), Dariusz Zapolski (Polònia) i Ventislav Velikov (Bulgària) han estat els àrbitres del partit. Als minuts previs, Jordi Singla, vicepresident del Bàsquet Manresa, ha rebut un obsequi per part del Dinamo Sassari. En altres partits del grup, el Lietkabelis ha derrotat el Hapoel Holon (78-72) i l'Oostende ha vençut de forma ajustada al Torun (105-103).