El govern de Sant Joan amaga a oposició i veïns que s'ha donat de baixa de l'AMI

El servei de premsa de l'Ajuntament desatén les demandes de NacióManresa per tenir el pressupost definitiu pactat amb Ciutadans

Regidors d'ERC i Compromís -ide JxSJV fora de foto- abandonen el ple dijous passat
Regidors d'ERC i Compromís -ide JxSJV fora de foto- abandonen el ple dijous passat | EC
03 de desembre del 2019
Actualitzat a les 21:58h
El govern de Sant Joan de Vilatorrada, format per Alternativa i el PSC, va eliminar les partides de pertinença a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de 1.200 euros, i una subvenció de 100 euros a Òmnium per a l'organització d'un acte per la festivitat de Sant Joan, del pressupost que es va aprovar el passat dijous pactant-ho amb Ciutadans i sense comunicar-ho als principals grups de l'oposició ni fer-ho públic durant el ple.

El passat dijous, el govern municipal va portar a ple l'aprovació del pressupost per a 2020 que havia adreçat a tots els grups de l'oposició i que incorporava aquestes dues partides. A última hora, però, el govern va aconseguir l'abstenció de Ciutadans a canvi d'eliminar-les del pressupost, però aquestes dues modificacions no es van comunicar als altres grups de l'oposició, ERC, JxSJV i Compromís, i intervenció es va limitar a penjar-les a l'expedient.

Ni just abans de començar el ple, ni durant el ple, ni l'alcalde ni cap membre del govern no va explicar aquestes modificacions i el pressupost es va posar a votació sense que ni els regidors dels principals grups de l'oposició ni el públic assistent al ple sabessin que el pressupost que s'aprovava no tenia les partides a favor de les entitats sobiranistes.

Davant l'evidència que el ple havia aprovat el pressupost original amb totes les partides, ja que no s'havia dit el contrari, gràcies a l'abstenció de Ciutadans, NacióManresa va demanar al servei de premsa de l'Ajuntament una còpia del pressupost per corroborar aquesta informació, a l'empara de la Llei de Transparència, sense que durant tot el dia de dilluns rebés resposta en cap sentit.

Amb els pressupostos que els principals grups de l'oposició tenien present que s'havia aprovat, el diari va donar per bo que el pressupost incloïa les partides destinades a l'AMI i a Òmnium. Aquest dimarts, però, el servei de premsa de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada sí que s'ha afanyat a desmentir la informació publicada dilluns, però sense explicar que la modificació del pressupost ha estat amagada als regidors de l'oposició, al públic i als mitjans de comunicació que han demanat informació.