A la venda les entrades dels Pastorets dels Carlins, els primers que es faran després de la millora del teatre

Les representacions tindran lloc els dies 26, 28 i 29 de desembre i 1, 4 i 6 de gener a les sis de la tarda

Els Pastorets dels Carlins
Els Pastorets dels Carlins | Els Carlins
Redacció
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 22:44h
Els Carlins ja han posat a la venda les entrades per veure els seus mítics Pastorets, una tradició teatral nadalenca que ja fa cinquanta-sis anys que celebren de manera ininterrompuda durant les festes de Nadal però que ja des del 1910 va començar a formar part del calendari interpretatiu de l'equipament situat al Centre Històric de Manresa. 

Les sis representacions que es duran a terme aquest any, a més, tindran un component especial, i és que seran les primeres que s'interpretaran després de les obres de millora de la sala; unes obres que han permès substituir l'antiga calefacció, millorar la instal·lació de llum i de so, canviar les butaques de la platea i rehabilitar les parets. Tots aquests treballs d'arranjament, asseguren des del teatre, també afectaran positivament Els Pastorets, que "seran més ambiciosos a nivell tècnic i d'escenografia".

Nou director

Després d'interpretar, en els darrers tres anys, el paper de Satanàs, l'actor i director Pere Font agafarà el relleu del seu homòleg Ivan Padilla, que va dirigir l'espectacle del 2016 al 2018 i que aquest any no prendrà part de l'espectacle. "Cada tres o quatre anys sempre intentem fer un canvi de projecte i una mica de renovació del personal que hi participa", explica Josep Soler, president de la Fundació Cultura i Teatre (propietària dels Carlins), que argumenta que anar fent relleus periòdics "és imprescindible" perquè "Els Pastorets és un espectacle molt singular, amb un mateix text i un públic que es va repetint edició rere edició, i és important que els actors que el fan possible no caiguin en rutines".

Afirmant que seguir l'esquema argumental tradicional d'Els Pastorets dels Carlins és una premissa ineludible que s'imposa a les persones que agafen les regnes de la direcció, Soler també valora molt positivament l'"empremta personal" que deixen els encarregats de capitanejar el projecte. En aquest sentit, el president de la Fundació Cultura i Teatre confia que Font farà "molt bona feina": "ja ha dirigit algunes de les Innocentades de Manresa, on el volum de gent que hi actua és molt gran, com passa en els nostres Pastorets". A més, continua, "ja ha fet de Satanàs durant uns quants anys, i per tant ja coneix els ritmes i les dinàmiques de l'obra".

Entrades ja a la venda

Les entrades per veure Els Pastorets dels Carlins ja són a la venda i es poden comprar per internet, a través d'aquest enllaç. Les representacions es faran els dies 26, 28 i 29 de desembre i 1, 4 i 6 de gener. Totes a les sis de la tarda. El preu de les localitats és de 12 euros (de 6 euros pels menors de 7 anys) i també es podran comprar el mateix dia de l'espectacle, a la taquilla dels Carlins.