Cs Sant Joan s'empassa un gripau i permet la partida a l'AMI en el pressupost

Els espanyolistes es van abstenir creient que el govern es donaria de baixa de l'associació independentista

Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Joan de Vilatorrada
Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Joan de Vilatorrada | Pere Fontanals
02 de desembre del 2019
Actualitzat el 03 de desembre a les 12:25h
- NOTICIA actualitzada

Que els representants municipals de Ciutadans desconeixen el funcionament de les institucions locals i, moltes vegades no coneixen ni la realitat del poble al què han de representar, no és cap novetat. Com a mostra, el què va passar dijous  passat durant el ple de l'Ajuntament de Sant Joan en que s'havien d'aprovar els pressupostos.

El govern municipal de Sant Joan de Vilatorrada, format per Alternativa i el PSC, va aconseguir l'aprovació del pressupost per a 2020 en un ple convuls. ERC, JxCat i Compromís van aixecar-se de la taula al entendre que el govern aprofitava l'absència anunciada d'un regidor republicà -la baixa no coberta de Jordi Pesarrodona- per alterar les majories de forma poc ètica. En realitat, però, el govern havia pactat l'abstenció de la regidora de Ciutadans, fet que, en circumstàncies normals hauria suposat un empat a vots que es decantaria pel vot de qualitat de l'alcalde.

L'acord al que van arribar govern i regidora de Ciutadans, però, és un misteri, ja que l'espanyolista va dir durant el ple que podria triar els llums de Nadal, però poc després enviava una nota de premsa als mitjans mostrant-se satisfeta d'haver aconseguit que Sant Joan de Vilatorrada es donés de baixa de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i d'Òmnium. Aquesta última, però, no era una subscripció a Òmnium, sinó una subvenció -de 100 euros. per un acte que l'entitat cultural organitza al municipi durant la festivitat de Sant Joan.
 

Extracte de les partides del pressupost dedicades a l'AMI i a Òmnium Foto: AjSJV


El cert, però, és que el pressupost aprovat en el dictamen del ple manté l'aportació de 1.200 euros a l'AMI, de manera que l'Ajuntament renova la pertinença a l'associació, i també la subvenció de 100 euros que es paga a Òmnium per l'acte de Sant Joan.

Hores d'ara falta saber si la regidora de Ciutadans no va entendre res del què li van explicar, o si el govern li va fer empassar un gripau, dient-li que s'eliminarien les partides, sense eliminar-les.