Creu Roja recupera el Rock'n'Reis per a la campanya de les joguines amb Joan Dausà

L'entitat també ha presentat les novetats a les bases del Premi Santi Vidal

Joan Dausà, protagonista del Rock'n'Reis
Joan Dausà, protagonista del Rock'n'Reis | Noemí Elías
Redacció
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:48h
Creu Roja Manresa recuperarà aquestes festes de Nadal el Rock'n'Reis per recaptar diners per a la campanya de juguines, segons ha avançat durant la roda de premsa sobre el premi Santi Vidal. El proper 21 de desembre (21.30h) a la Sala Stroika, Joan Dausà recuperarà el mític concert solidari de Creu Roja.

Novetats al Premi Santi Vidal

Enguany el jurat del Premi Santi Vidal de Creu Roja ha renovat les bases del premi, per fer-lo més obert i participatiu.

Antecedents

El Premi anual Santi Vidal és un Premi que convoca la Creu Roja Manresa des de l'any 2012, per tal de reconèixer el treball realitzat per Santi Vidal, voluntari de la Creu Roja Manresa durant molts anys i president durant sis anys de l'entitat, fins el moment de la seva sobtada mort. El record del seu caràcter afable, dialogant, discret, però treballador incansable a favor de la igualtat i la justícia global, va motivar a la convocatòria del premi. 

Val a dir que el Santi Vidal i Vintró va participar activament en la coordinadora d'ONG l'any 1992, que a l'any 1995 va derivar a l'actual Consell Municipal de Solidaritat. Avui el Consell continua essent un dels òrgans participatius cabdals en la defensa de la solidaritat a casa nostra i més enllà, en la lluita per la justícia global i per un món més just i igualitari. 

Aquest premi pretén un homenatge a la seva figura, ja que el seu record és l'impuls pel reconeixement a aquelles persones o entitats que, com ell, dia a dia treballen per la solidaritat i la cooperació entre les persones, els grups i els pobles. 

Objectius

Reconèixer la tasca que s'ha portat a terme per part de persones físiques, entitats, grups, moviments, o organitzacions no governamentals que, per la seva trajectòria, hagin destacat en el treball a favor dels altres, fomentant els valors del respecte, la tolerància, la diversitat i la inclusió a la comarca del Bages. 

Destinataris

1. Haver sorgit de la societat civil de forma independent i lliure. 
2. Arrelada, d'una o altra manera, a la comarca del Bages. 
3. Que l'acció hagi tingut efectes positius en la ciutadania. 
4. Fomentar valors com el respecte i la tolerància respectant els set principis de la Creu Roja: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, unitat, universalitat i caràcter voluntari.

Característiques

El premi té dues modalitats: Individual, per persones físiques i col·lectiva, per entitats, grups, moviments o organitzacions no governamentals. El premi consisteix en un reconeixement públic amb l'entrega d'un diploma per a cadascun dels finalistes i una escultura pel premi. 
 
Presentació de candidatures

Pot presentar candidatura qualsevol persona o entitat interessada. Les candidatures es poden presentar a través de la pàg web de Creu Roja a Manresa www.creurojamanresa.org, a partir del 15 de gener del 2020, fins el 31 de març del 2020.

Cada candidatura haurà d'especificar la modalitat a que es presenta (individual o col·lectiva) i anirà acompanyada d'un currículum justificatiu de la proposta, en el que constarà un resum de la història o vida de la entitat o persona, així com de l'activitat realitzada, la valoració que se'n fa i els valors que s'hi atribueixen. També hi haurà de constar un contacte per tal de que el Jurat s'hi pugui adreçar. 

D'igual manera és necessari identificar qui fa la proposta, i en cas de ser una entitat, col·lectiu o organització no governamental un document del/la president/a o secretari/a que certifiqui l'acord de presentar-ho. 

Els candidats no es poden presentar a si mateixos. Els organitzadors es reserven el dret de sol·licitar informació complementària en relació a la candidatura presentada. 

Procés de selecció

Les candidatures seran valorades per un Jurat format per sis persones que desenvolupen la seva tasca en l'àmbit social i de la solidaritat. El jurat serà nomenat per la Creu Roja Manresa, i els seu membres es renoven cada quatre anys.

Per l'any 2020 el Jurat està format per:

- Ferran Sarrió i Hernández 
- Olga Cervantes i Cadena 
- Rufí Cerdan i Heredia 
- Domènec Cucurella i Comellas 
- Montse Mestres i Angla 
- Jordi Planell i Picas 

El Jurat valorarà les candidatures en funció dels següents criteris:

- Trajectòria de l'entitat 
- Identificació el treball realitzat a favor de la solidaritat i la justícia global 
- Valors promoguts per el candidat 
- Reconeixements obtinguts anteriorment
- Suports obtinguts de la proposta per part de la ciutadania. 

El resultat es donarà a conèixer en l'acte de lliurament, que serà el 8 de maig del 2020, coincidint amb el Dia Internacional de Creu Roja.