exposicions

El Selves i Carner i el Casal de les Escodines acullen les mostres «Joves Creadors 2019» i «Diversitat»

Les exposicions fotogràfiques es podran veure a partir de dimarts

per Redacció , 2 de desembre de 2019 a les 14:07 |
Les exposicions Joves Creadors i Diversitat són les dues mostres que es podran veure aquest mes de desembre, al Casal de les Escodines, del 3 al 27 de desembre, i al Centre Cívic Selves i Carner, del 3 al 20 de desembre .

Centre Cívic Selves i Carner


Tres joves fotògrafs exposen les seves obres al Centre Cívic Selves i Carner en el marc de la 14a edició del cicle Joves Creadors, organitzat conjuntament per Foto Art Manresa i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa. L'exposició s'inaugurarà demà, dimarts 3 desembre a les 20 hores.

En aquesta ocasió, els tres joves que formen part d'aquest programa de divulgació de les arts visuals són: 


Adam Reyes, de 25 anys, ha estudiat Disseny Gràfic a Sabadell on va aprendre a utilitzar la fotografia com a recurs per a diversos projectes. Li agrada la fotografia nocturna, treballar amb diafragmes oberts, jugar amb la il·luminació i també amb llum natural, els paisatges, els retrats i els bodegons. S'ha presentat a diferents concursos de fotografia del Bages i ha fet algunes fotografies de plató que podrem veure a la mostra.

Eder Pozo és un fotògraf i artista plàstic nascut el 1992. S'interessa per la fotografia des de petit i passa pel fotoperiodisme, el retrat, el bodegó, a la fotografia nocturna, a la manipulació fotogràfica, a la fotografia de paisatge, a l'Escola d'Art Serra i Abella (Hospitalet de Llobregat) es forma com a fotògraf artístic. Aplica la fotografia a les arts plàstiques, apropant-se a les arrels de la creació. La seva obra combina manipulació fotogràfica, cianotipia, fotografia química i digital.

Marcel Closes, nascut el 1998. Va agafar afició per la fotografia de petit, amb l'ús de càmeres digitals familiars i amb l'auge de les xarxes socials. Malgrat que els seus estudis siguin tècnics (Doble grau en Enginyeria Informàtica i Enginyeria Matemàtica en ciència de Dades), li agrada documenta aventures, cims, cordades d'escalada amb imatges que el retornen als records viscuts amb el seu mòbil. Així, la majoria de fotos que presenta estan fetes amb el mòbil.

L'exposició es podrà visitar del 3 al 20 desembre, al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16), els dies laborables, de 16 a 21 h.

Casal de les Escodines

Durant una setmana del mes de març de 2019 es va disposar d'un espai creatiu amb revistes i material fungible al Casal de Joves La Kampana per treballar la diversitat que ens mostra les diferències entre les persones. L'èxit d'aquesta varietat implica l'acceptació d'aquesta pluralitat i veure la riquesa que ens dona la humanitat.

Es tractava de reflectir sobre el significat de la diversitat per cadascun dels joves participants. El procediment i desenvolupament del projecte expositiu va ser, explicar als i les joves l'objectiu d'elaborar un material artístic, creant persones diverses, diferents, amb varietat, amb imaginació, tot segons la inspiració de cada un/a i utilitzant la tècnica del collage; en definitiva reflectint la realitat del Casal de Joves i la gran diversitat que existeix.

Per donar veu a aquesta diversitat i creativitat juvenil, es valora el fet de treure-li profit i es va crear una exposició, que no només la puguin veure la resta del joves del casal, sinó tota la població a diferents equipaments de Manresa.

L'exposició es podrà visitar del 3 al 27 de desembre al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50) els dies laborables (excepte el 24) de 9 a 14 i de 16 a 20.30 h i dissabtes de 9 a 14 h (excepte el 7 de desembre) Els dies 23 i 27 de desembre, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

 

Participació