Successos

Cap de setmana mogut per a la Policia Local de Manresa: cinc detinguts i tres agents ferits

Per agressions, intent de robatori i gresques en locals d'oci nocturn

per Redacció , 2 de desembre de 2019 a les 13:22 |
Imatge d'arxiu d'una actuació de la Policia Local de Manresa | Aleix Lladó
La Policia Local de Manresa ha practicat un total de cinc detencions durant el cap de setmana, i tres agents han resultat ferits de caràcter lleu.

Les dues primeres detencions es van produir divendres al migdia, quan una persona va alertar una patrulla que circulava per la Plaça Bonavista, que uns individus havien escalat la seva propietat per accedir a la terrassa d'un edifici contigu, desocupat, i que amb aquesta acció li havien ocasionat desperfectes a unes canonades, per les quals s'escapava l'aigua.


Els agents van accedir a l'immoble i van trobar cinc joves que tenien intenció d'ocupar l'edifici i que, en veure's sorpresos pels agents van desistir de la seva intenció i van començar a marxar, excepte un, que va començar a escridassar i intentar agredir un agent, motiu pel qual va ser detingut, resultant també detingut un germà d'aquest que, en veure que el seu germà anava a ser detingut, va intentar impedir la detenció. En aquesta intervenció van haver de ser atesos dos agents de contusions lleus.

El tercer detingut es va fer la matinada de dissabte a diumenge. Els fets van ocórrer a 2/4 de 4, quan la sala del 092 va rebre diverses trucades informant que en un local d'oci del Carrer Canonge Muntanyà un client estava causant aldarulls, havia agredit un client i posteriorment una dona, la qual diversos testimonis van identificar com la seva pròpia parella, a qui havia donat un cop de puny al nas, causant-li una hemorràgia.


En arribar diverses unitats al lloc, els testimonis van manifestar que el presumpte agressor havia marxat i havia entrat en un pàrquing de la zona, on va ser trobat pels agents, tot ple de sang, amb una dona que sagnava pel nas, tot i que ella negava que les ferides fossin causades per cap agressió. 

D'altra banda, el vehicle del presumpte agressor, que es trobava en el pàrquing, tenia trencada la lluna del darrere. Quan els agents intentaven esbrinar què havia passat, l'home, un veí de Sant Joan de 29 anys, es va llençar al damunt d'un dels agents, fent-lo caure a terra i agredint-lo, motiu que va precipitar la seva detenció. A resultes d'aquesta detenció es van haver d'assistir dos agents, un dels quals ha hagut d'agafar la baixa.

El quart detingut es va fer diumenge a 2/4 de 12 de la nit, quan la sala del 092 va rebre diverses trucades informant que en un local d'oci de la Muralla hi havia un jove causant molèsties i aldarulls. Un cop identificat per una patrulla, el sistema informàtic policial va alertar que a l'home, un veí de Maresa de 38 anys, li constava una ordre judicial de detenció per delictes contra el patrimoni, motiu pel qual va ser detingut.

Finalment, la matinada de diumenge a dilluns es va produir la cinquena detenció del cap de setmana, a un veí de Manresa de 23 anys, a qui s'investiga per un delicte de robatori amb força. L'agent de servei a la Plaça Major va observar com l'home escalava una reixa d'un comerç fins el balcó d'un edifici del carrer Sant Miquel, prop de la plaça, i que un cop al primer pis, trencava el vidre de la porta del balcó amb un cop de peu i entrava a l'interior. L'agent va reclamar el suport de d'altres patrulles que van detenir l'home minuts després.

 

Participació