L'Escola Agrària de Manresa organitza quatre jornades aquest mes de desembre

Sobre obradors compartits, vins naturals, maltatge d'ordi ecològic i ús de coure en horta ecològica

Redacció
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 8:59h
L'Escola Agrària de Manresa organitza tres jornades formatives durant aquest mes de desembre.

3 de desembre: Obradors compartits a la Catalunya central

A la Catalunya Central s'està impulsant la creació d'un obrador públic compartit, on diverses persones o projectes puguin preparar les seves elaboracions per vendre-les al mercat amb un registre sanitari.

L'objectiu d'aquesta jornada és doble. D'una banda, explicar els fonaments, la gestió i la normativa que cal tenir en compte en un obrador compartit. De l'altra, oferir un espai de trobada on compartir les necessitats i inquietuds de projectes agroecològics i/o d'elaboració que puguin estar interessats en formar part d'aquest projecte.

9 de desembre: Vins naturals

Una jornada per conèixer de prop la realitat dels vins naturals, de la mà de tres experts, amb tast final.

Els vins naturals són aquells que neixen d'unes vinyes en les que el maneig del cultiu respon a criteris de mínima intervenció produint un raïm que mostra de manera molt fidel les característiques del sòl i clima que l'han format. I amb un procés de vinificació que, sense afegir ni eliminar cap producte, acaba oferint un vi d'un caràcter molt personal que reflecteix la naturalesa de tots i cadascun dels agents involucrats.

10 de desembre: Maltatge d'ordi ecològic

Una jornada per donar resposta a les claus del maltatge d'ordi ecològic: saber la procedència de la malta, de quines varietats d'ordi cerveser està fet,i conèixer i entendre tots els processos i canvis que intervenen en el procés de maltatge.

I conèixer de primera mà l'experiència de Lo Vilot, elaboradors artesanals de cervesa que tanquen el cercle de la seva producció.

12 de desembre: Controvèrsia en l'ús del coure en horta ecològica: reducció i alternatives

El pas de producció agrària convencional a ecològica no sempre s'ha pogut fer amb impacte zero. Encara hi ha productes que, tot i ser d'origen natural, es poden bioacumular als sòls i a mitjà termini poden contaminar-los.

En aquest seminari parlarem de la problemàtica, les perspectives i les possibles solucions a l'ús de coure en horta per a continuar tenint cultius sans, minimitzant les aplicacions de coure, o substituint-lo per altres substàncies.