El pas de busos pel carrer Guimerà, protagonista de la Fira de Sant Andreu

Vianants i paradistes es queixen del trànsit d'autobusos amb una freqüència ampliada per la principal via de la fira

Un autobús passant pel carrer Guimerà durant la Fira de Sant Andreu
Un autobús passant pel carrer Guimerà durant la Fira de Sant Andreu | NacióManresa
01 de desembre del 2019
Actualitzat el 02 de desembre a les 9:30h
La novetat del manteniment i reforç de les línies d'autobús pel carrer Guimerà durant la Fira de Sant Andreu d'aquest diumenge ha disgustat paradistes i vianants que han hagut de conviure amb la molèstia d'estar pendents del pas dels vehicles mentre caminaven tranquil·lament pel centre de la via. Encara més tenint en compte que la circulació la fan en funció de motor elèctric i, per tant, no se'ls escoltava arribar de manera que el conductor havia de fer servir habitualment el clàxon per alertar la gent. L'acarament de les parades a les voreres feia, a més, que el trajecte fos doblat de manera que no es podien veure totes les parades d'una passada central.
 
Divendres, va arrencar una nova edició de la fira de Sant Andreu. A més d'obrir els comerços tant dissabte com diumenge, el Passeig ha tingut 75 parades de productes d'alimentació com de decoració, roba i bijuteria, etc i diumenge, una quarantena d'artesans al carrer Guimerà. A més, a la zona dels Trullols hi havia 23 atraccions.
 
Després d'uns anys en que tant per l'ExpoBages, com per la Shopping Night, com per la Fira de Sant Andreu es tallava totalment el trànsit de vehicles pel carrer Guimerà, fins i tot del transport públic, enguany, el govern municipal ha mantingut el pas de l'autobús pel la via amb la voluntat de facilitar l'acostament dels veïns dels barris perimetrals fins al centre de la ciutat.
 
L'aposta, però, ha fet que les parades s'hagin hagut d'enfilar sobre les voreres, i que el públic de la fira hagi estat més pendent del trànsit que de les propostes artesanals.