El Cd'E Manresa aconsegueix una important victòria contra el CE Banyoles (2-1)

Els del Pla de l'Estany s'han avançat en el marcador

El Cd'E Manresa s'ha imposat al Banyoles
El Cd'E Manresa s'ha imposat al Banyoles | Cd'EM
01 de desembre del 2019
Actualitzat a les 15:18h
El Cd'E Manresa ha tornat al Congost aquest diumenge per enfrontar-se al CE Banyoles sobre qui ha aconsguit una important victòria per 2-1. Abans de l'inici del partit s'ha guardat un minut de silenci per la mort, aquesta setmana, de l'àvia del davanter del primer equip, David Sánchez. També s'ha fet una sacada d'honor a càrrec d'Antonio Narváez, exjugador de l'infantil del CE Manresa, equip que, l'any 1973, va quedar 3r d'Espanya.

El partit ha començat amb els equips freds, com el temps que feia al Congost. En aquests primers minuts no hi havia cap mena de control i a les àrees no passava res destacable. Ja al minut 20, primer avís manresà amb una ocasió de Jonny. El seu xut, després del refús d'un córner, ha sortit fregant el travesser.

Al llindar de la mitja hora de joc ho provava Fran Orellana, però la defensa l'enviava a un córner que els manresans no podien aprofitar. Un minut després era Walter qui, en una contra, no podia fer l'última passada.

Al minut 37' rematada del Banyoles molt alta. Cop de cap tou i desviat d'Eric Gispert. I al 39' era Orellana qui gaudia del primer xut clar a porteria. Li sortia massa tou i l'atrapava Bartrina. Els últims minuts de la primera part era quan es veien les millors jugades però l'electrònic no es movia i, al descans, persistia el 0 a 0 inicial. Els manresans havien ofert una bona imatge, sobretot als últims minuts.

A la represa, semblava que tots dos equips sortien amb un punt més d'energia però serien els visitants qui obririen la llauna. Al 49', Adrià Casanova es plantava tot sol davant de Pol i marcava el primer. Els manresans, lluny d'arronçar-se, es llençava a l'atac i era Bernat qui tenia una molt bona oportunitat d'empatar.

A partir d'aquest moment, el golejador banyolí es convertia en un maldecap per la defensa local. Els manresans, però, també en tenien alguna de clara. Movia Andreu Peralta la banqueta al 60'. Entraven Biel i Florent per Èrik Sarmiento i Moha. I 3 minuts després, Joel gaudia d'una fantàstica ocasió per empatar però li sortia el xut un pèl alt.

Ja al 68', nova oportunitat blanc-i-vermella a la sortida d'un córner però el porter visitant es mostrava molt segur sota pals. I ja al 71 arribaria la jugada clau. Biel queia dins l'àrea, davant de Ferru, quan volia centrar la pilota i el col·legiat assenyalava la pena màxima. El penal el xutava Walter que feia pujar l'empat al marcador (74'). Un minut després, doble aturada de Bartrina per evitar la remuntada. Però els locals ho seguien perseguint i arribaria el premi a la insistència. Al 83', Dani Ruiz confirmava la remuntada quan marcava en una jugada d'estratègia a la sortida d'un córner.

D'aquí al xiulet final, moltes ocasions per tots dos equips, sobretots de Walter i Joel per part local, però els tres punts es quedaven al Congost. Una victòria treballada on els jugadors locals mai van perdre la fe en la victòria. Un partit que havia començat fred com el temps. Però un cop va sortir el sol al Congost, es va culminar la remuntada.