El BAXI Manresa aixeca setze punts i venç a l'UCAM Múrcia (93-92)

Toolson i Mitrovic són els màxims anotadors però decideix Magarity amb un triple

Toolson ha estat un dels màxims anotadors del partit
Toolson ha estat un dels màxims anotadors del partit | J. Alberch
30 de novembre del 2019
Actualitzat a les 23:50h
El BAXI Manresa ha viscut la cara amable de les remuntades. Avui han estat els bagencs els que tenien un considerable marge en contra. Setze punts. La fe mai ha marxat del Nou Congost. Els de Pedro Martínez ho han intentat fins al darrer alè. I el darrer ha estat el bo. Un triple de William Magarity fixava el 93-92 ja que el tir final de Emmanuel Cate no ha trobat xarxa. Tot i això, cal remarcar la importància de dos jugadors. Ryan Toolson i William Magarity han estat els màxims anotadors quan més punts necessitava el seu equip. El tercer triomf de la temporada podria treure els bagencs de la zona de descens en funció del què passi al Betis – Estudiantes.

Dani Pérez, Ryan Toolson, Juan Pablo Vaulet, William Magarity i Jordan Sakho han format el quintet inicial del BAXI Manresa. Per part de l'UCAM Múrcia han començat el partit Askia Booker, Jarrel Eddie, Marques Townes, Sadiel Rojas i Kevin Tumba. Els bagencs han dominat el principi de partit. Dominaven el rebot en defensa i provocaven personals al seu rival. Abans d'arribar al minut quatre els de Sito Alonso ja estaven en bonus. L'encert des del punt de personal permetia al BAXI Manresa obrir unes primeres diferències al seu favor (11-5, minut 5). No ha durat massa. Els llançaments de camp costaven molt al BAXI Manresa. Mica en mica, els murcians retallaven distància. Cinc punts seguits de Townes capgiraven el marcador (13-15, minut 7). Aleksander Cvetkovic feia el seu debut. Després de fallar un llançament triple aconseguia visitar la línia de tir lliure i encertar els dos llançaments. El serbi signava un empat a 15 que es transformava en empat a 17 al final dels primers deu minuts.

Els segon període ha començat bé per als interessos visitants. Als de Pedro Martínez els seguia costant molt anotar. Booker començava a afinar el seu canell i la situació s'ennegria per moments. El tècnic del BAXI Manresa es veia obligat a gastar un minut de temps mort a manca de 5:58 per arribar al descans (21-29). Quatre punts de Vaulet feien creure en la remuntada. Rafa Luz la refredava sumant de tres. El triple no ha espantat els locals. Sakho recollia un rebot per posar després el 33-36. Dino Radoncic tornava a refredar. Aquest cop amb un 2+1. Ha estat el preludi d'una nova màxima diferència a favor de l'UCAM Múrcia (33-43, minut 18). Només Toolson ha pogut moure el marcador. Una cistella amb l'afegit de dos tirs lliures posaven el 36-43 a la mitja part.

L'UCAM Múrcia ha tornat millor dels vestidors. Un parcial de 0-5 els posava en franquícia. Els intents del BAXI Manresa no eren reeixits i no hi havia forma que anotés cap triple. La renda murciana s'ha establert entre els deu i els dotze punts. Però la sensació era que hi havia més opcions que anés a l'alça que no pas a la baixa. Com així ha estat. Els visitants han arribat a manar per setze punts (42-58, minut 25). El BAXI intentava escurçar distàncies. El cor hi era. L'encert no tant. Amb tot, els aficionats feien soroll com si el partit anés del tot igualat. Deividas Dylkis anotava el segon triple del seu equip just abans d'entrar al darrer quart (56-66).

El lituà no trigaria en copiar la seva acció. Mitrovic també sumava. El marcador reflectia un 63-68 que en altres circumstàncies seria preocupant. Venint d'on venia el partit era esperançador per als de Martínez. El serbi tornava anotar. Les protestes del tècnic local en demanar tir lliure addicional han desembocat en una tècnica que provocava l'enèsim enuig del Nou Congost. Al següent atac, qui ha rebut la tècnica ha estat Townes per protestar una personal. Toolson ha anotat el tir lliure de la tècnica. I Mitrovic, els dos de la falta. No ha estat la darrera tècnica de la nit. Aquest cop li ha tocat a Eddie. Toolson tampoc ha fallat. L'escorta volia reenganxar el seu equip al partit i situava el 72-77.

A l'altre cantó, Cate seguia fent mal. El romanès feia el regal d'una antiesportiva al jugador més segur des del punt de personal. Toolson seguia amb la seva fiabilitat. Mitrovic era l'altre home del partit. Entre els posaven el 79-81 a gairebé quatre minuts per acabar. Però tampoc seria la única antiesportiva. Fidels a la tradició, els col·legiats també n'assenyalarien una a Mitrovic. Cate només ha aprofitat un tir. El partit s'encaminava a un final no apte per a cardíacs. El BAXI Manresa ha arribat a posar-se 81-82. Un altre parcial de 0-5 ho complicava novament. Sergi Vidal la clavava de tres. Cate, de dos. I Dulkys de tres. Amb 87-89 Cate convertia només un tir lliure.

Toolson empatava en una ràpida jugada després de temps mort. El mateix jugador feia personal sobre Cate. El romanès aquest cop no ha errat. 90-92 a manca de disset segons. Martínez ha demanat un nou minut. La pissarra ha funcionat a la perfecció. Magarity ha anotat el triple que avançava el BAXI Manresa molts minuts després. Quedaven 2,3 segons. Cate, qui si no, ha estat l'encarregat de jugar-se-la. La pilota ha picat al ferro i el triomf s'ha quedat al Nou Congost. 93-92 i tercera victòria de la temporada.

Incidències: 3.7040 espectadors han vist el partit en directe des del Nou Congost. Miguel Ángel Pérez Pérez, José Ramón García i Iyan G. Gávez han estat els àrbitres del partit. Finalment, Luke Nelson i Yankuba Sima no s'han recuperat de les seves dolències i han estat baixa.