La intel·ligència artificial és l'eix conductor del sopar de Sant Eloi de la Patronal Metal·lúrgica

L'acte va comptar amb les xerrades de Ramon López de Mántaras i Lluís Virós

Sopar de Sant Eloi de la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central
Sopar de Sant Eloi de la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central | PMCC
Redacció
30 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:45h
Aquest divendres es va portar a terme el tradicional sopar de Sant Eloi, patró del gremi del metall. En aquesta edició la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central va organitzar la trobada a la fàbrica de Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada, amb una participació d'un centenar de persones. Xavier Perramon, president de la Patronal, va donar la benvinguda i va agrair a tots els participants l'assistència i també als col·laboradors de l'esdeveniment.

L'acte va comptar amb la ponència La intel·ligència artificial: d'on venim i cap on anem, a càrrec del doctor en Física i informàtica Ramon López de Mántaras. La intel·ligència artificial ha esdevingut la 4a revolució industrial. Quan un ordinador aconsegueix processar símbols, en podem extreure informació que ens dona un coneixement. Aquesta capacitat intel·lectual s'ha connectat, gràcies internet, i a partir d'aquí ha nascut la intel·ligència artificial. Avui en dia ja es fa servir en l'àmbit mèdic i també en l'industrial, on la producció de vehicles utilitza mètodes totalment robotitzats. En la seva intervenció va mostrar diferents aplicacions i curiositats que s'han desenvolupat i que han incentivat grans descobertes. Per finalitzar, López de Mántaras va afirmar, amb clau d'humor, que s'havia d'anar en compte amb l'aplicació de la intel·ligència artificial, sobretot per l'estupidesa humana.

La jornada també va comptar amb la participació d'en Lluís Virós, professor d'història i director de l'INS Gerbert Aurillac de Sant Fruitós de Bages, que va pronunciar la ponència La tradició industrial a la Catalunya Central. Virós va fer un repàs de les tres revolucions industrials anteriors.

També hi va haver el torn als reconeixements, on es va posar en valor el centenari d'una empresa del territori, en aquest cas en Maxion Wheels. Va recollir el premi en Josep Ma Esquius, director de recursos humans, que va agrair a la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central aquesta distinció.

Com ja és habitual en els darrers anys, per finalitzar l'acte es va celebrar una activitat benèfica en favor de la Fundació Convent de Santa Clara. Tots els assistents hi van participar de forma desinteressada i es va aconseguir una bona recaptació que Sor Lucía Caram va agrair molt sincerament.

L'acte va comptar amb la presència de l'Alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, l'Il·lustríssim Sr. Jordi Solernou, la Delegada d'empresa a la Catalunya Central de la Generalitat de Catalunya, Sra. Bárbara Minoves, la Presidenta de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, Sra. Sílvia Gratacós i el President de la Unió Empresarial de l'Anoia, Sr. Joan Domenech

Els col·laboradors de la jornada van ser l'Obra Social La Caixa, Stern Motors, QRM, Feliu Consultors, Presaba i Cecauto.