Súria inicia la celebració de la festivitat minera de Santa Bàrbara

Divendres serà l'estrena i dissabte el gruix de l'activitat oberta, mentre que dimecres se celebrarà la diada de la patrona

Imatge d'arxiu de la festa de Santa Bàrbara de Súria de 2018
Imatge d'arxiu de la festa de Santa Bàrbara de Súria de 2018 | Comitè ICL
Redacció
29 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:53h
Súria celebrarà aquest cap de setmana la festivitat minera de Santa Barberà, amb la inauguració que tindrà lloc aquest divendres i més actes que s'allargaran dissabte i el dimecres 4 de desembre.

El tret de sortida de les festes per Santa Bàrbara és donarà al saló de plens de l'Ajuntament de Súria aquest divendres. Es tracta d'un acte que comptarà amb una conferencia al voltant de la mineria local a càrrec del conegut historiador i divulgador Albert Fàbrega i Enfedaque, que dissertarà sobre el “Cable de Cardona a Súria, 1949-1969”, amb les intervencions, a més, del president del comitè d'empresa d'ICL Iberia i de l'alcalde de Súria, Albert Coberó i Aymerich.

El dissabte, el centre de Súria es transformarà en una gran illa de vianants des de les 10 del matí fins a 2/4 de 2 del migdia. Tot per facilitar el desenvolupament de l'esperada festa infantil de cada any, animada per la Xaranga de l'escola de música, el gegant miner, la colla castellera del Salats, els balls del Tro Gros i la patrulla canina per als mes petits.

També hi hauran exhibicions de bateria, de l'School of Dance i del Gimnàs Rubik, tallers del club d'escacs i de contacontes de la Biblioteca, sessions de la SAS, del Futbol Centre d'Esports i del Club Karate Bages.

La jornada seguirà amb castells inflables, l'estand de maquillatge infantil i l'entrega del premi al guanyador o guanyadora del concurs de dibuix de Santa Bàrbara a les escoles, que arrodoniran aquesta petita festa major infantil.

Els acompanyants dels nens i nenes, i tothom que hi passi, podran donar sang a una unitat mòbil del Banc de Sang i de Teixits, donar aliments en un estand de recollida d'aliments, degustar cervesa local de La Pirata, comprar als estands de Súriatrastos o gaudir de preus especial a totes les botigues associades a la Unió de Botiguers de Súria.

I per als mes matinadors, a 2/4 de 9 tindrà lloc una sortida de 8 kilòmetres per resseguir a peu o en bicicleta el recuperat “Camí del Cable”, amb explicació informativa i avituallament.

El dimecres 4 de desembre, se celebraran les tradicionals activitats de Santa Bàrbara. Començarà el dia a 2/4 de 9 del matí amb l'emotiva tronada, l'ofrena al monument del miner i la cantada de l'himne miner “Santa Bàrbara”. A continuació hi haurà l'esmorzar i tot seguit les activitats del matí: rutes a peu, BTT i en moto, tret al plat, futbol, pàdel, joc de cartes, o també xerrades amb els companys i companyes de feina.

Arribat el migdia, a les 12 hi haurà la missa a l'església parroquial de Sant Cristòfol en honor a Santa Bàrbara, i l'aperitiu col·lectiu per a tot el personal en actiu i jubilat.

I ja al capvespre l'esperat Ball de Santa Bàrbara a la Nau de Ca l'Agut, amb un munt de obsequis per als presents.
Arxivat a