La línia R4 de Rodalies, tallada durant les vacances de Nadal per les obres de Glòries

Es preveu que les afectacions tinguin lloc entre els dies 21 de desembre i 7 de gener

Obres de la plaça de les Glòries de Barcelona
Obres de la plaça de les Glòries de Barcelona | ACN
Redacció
29 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:47h
La Cadena Ser ha anunciat aquest divendres que les obres per soterrar el trànsit a Glòries de Barcelona afectaran la circulació de trens. Concretament quedaran tallades les línies R3 i R4 de Rodalies provinents de Vic i Manresa

Els talls es programaran aprofitant les vacances de Nadal, que és quan baixa el volum de passatgers. En concret, s'està estudiant que es facin entre els dies 21 de desembre i 7 de gener. Renfe, Adif, l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Territori informaran pròximament sobre les alternatives de transport dels usuaris per arribar al seu destí.

Les obres per construir els túnels a Glòries, segons explica l'emissora, són complicades i fins ara no han afectat ni el trànsit ferroviari ni el de vehicles a la Gran Via. Ara, però, ja no serà així. Aquests túnels passen per sota les línies de tren i, abans de començar-hi a treballar, s'han de reforçar els túnels ferroviaris. 

De fet, ja s'ha treballat en els túnels de la R2 de Rodalies però encara s'ha d'excavar a sota dels túnels de les línies R3, R4, R1 i la línia 1 de metro. En el cas de les línies de Vic i de Manresa, els treballs són incompatibles amb la circulació dels trens.