L'Ajuntament de Manresa es tenyirà de vermell contra la pena de mort

Aquesta acció forma part de campanya Ciutats per la Vida, promoguda per la Comunitat de Sant'Egidio, que aplega més de 2.100 ciutats de 100 països

L'Ajuntament de Manresa es tenyirà de vermell contra la pena de mort
L'Ajuntament de Manresa es tenyirà de vermell contra la pena de mort | AjM
Redacció
29 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:47h
El ple municipal de Manresa va aprovar, el novembre de 2014, una moció per adherir la capital del Bages a la Xarxa Internacional de “Ciutats per la Vida” a proposta de la Comunitat de Sant'Egidio. Aquesta iniciativa pretén sensibilitzar per aconseguir abolir la pena de mort a tots els països on encara és vigent.

Així, cada 30 de novembre, la Xarxa Internacional de Ciutats per la Vida, amb l'objectiu de reforçar les campanyes de sensibilització, insta als municipis adherits a il·luminar algun dels seus edificis emblemàtics.

En el cas de Manresa, després de tres anys d'enllumenar l'estàtua d'Amat i Piniella, enguany i per segona vegada consecutiva serà la Casa Consistorial la que es tenyirà de vermell, demà, dissabte 30 de novembre, com a símbol de "casa comuna" que representa la voluntat de la ciutat per defensar el dret a la vida i la resolució pacífica dels conflictes.

Durant tots aquests anys, el treball de la Comunitat de Sant'Egidio a nivell internacional ha aconseguit l'adhesió de més de 2.100 ciutats de 100 països diferents. Aquests municipis faran un clam conjunt el proper dissabte 30 de novembre com a mostra del compromís per a treballar per l'abolició de la pena de mort.

La Campanya té un component especialment educatiu i de sensibilització vers la Cultura de Pau, instant tant a títol personal com col·lectiu, a posar l'accent en la prevenció dels conflictes i no pas en les espirals de venjança i violència que condicionen aquelles societats on malauradament encara existeix la pena capital.

Comunitat de Sant'Egidio

La institució és coneguda a nivell local especialment pel seu treball continuat de suport a col·lectius vulnerables, especialment infants i ancians. Però també cal destacar, el seu treball internacional a favor de la pau tant a través de projectes concrets a diferents països on funcionen les Escuelitas de Paz com per la seva implicació en mediació de conflictes.

La força dels testimonis

Pel que fa al treball educatiu que suposa la Campanya Ciutats per la Vida és especialment important, l'acompanyament a presos al corredor de la mort i les activitats que faciliten conèixer testimonis directes tant de familiars de condemnats com familiars de víctimes i, a vegades, el testimoni directe de persones condemnades. 

Precisament, el passat dimecres, en el marc dels actes d'aquesta campanya, Joaquim José Martínez, condemnat a mort i declarat posteriorment innocent, va ser a Manresa i va oferir un testimoni colpidor sobre el sentit de la vida, els drets de les persones, la necessitat de trencar els cicles de venjança, el perdó i la compassió.

Molts elements per a reflexionar si es vol créixer com a societat basada en la pau. Es van realitzar dues xerrades una amb joves d 'instituts i una altra per al públic en general, durant les dues activitats, la sinceritat i la generositat del testimoni va permetre que tothom sentís que l' abolició de la pena de mort interpel·la a tothom.

Per a signar l'adhesió a la campanya cal consultar: www.santegidio.org.