L'Oficina Jove del Bages promou la campanya «Desmarcat de la violència envers les dones»

La campanya s'ha dut a terme als instituts i universitats de Manresa

Performance contra la violència masclista al vestíbul de la FUB
Performance contra la violència masclista al vestíbul de la FUB | AjM
Redacció
28 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:43h
Un any més, des de l'Oficina Jove del Bages, s'han dut a terme diverses accions en el marc del 25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones, per tal d'oferir un espai de denúncia al col·lectiu estudiantil on poder expressar les desigualtats, la discriminació i la violència que pateixen les dones en la societat d'avui.

Al Punt al Pati, un grup nombrós pertanyent als diferents instituts ha mostrat el seu rebuig a la violència masclista participant de la dinàmica Desmarca't de la violència envers les dones, on l'alumnat ha expressat la seva opinió escrivint frases com "No volem ser valentes, volem ser lliures". "Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar", "no és no", "només si és si", entre d'altres.

Seguint la mateixa iniciativa, a les dues universitats manresanes (tant a la UPC com a la UManresa) s'ha realitzat una activitat de conscienciació sota el nom Teixim valors amb l'ajuda de les estudiants del CFGS d'Animació Sociocultural i Turisme. L'objectiu de la permanència ha estat reflexionar sobre què li manca a la societat actual per tal d'eradicar aquesta violència envers les dones. 

Les estudiants d'ASCiT han realitzat una performance als vestíbuls de les universitats amb el suport d'una pancarta amb diverses experiències i situacions de violència masclista que les noies han viscut. Aleshores s'ha convidat a les persones universitàries a omplir una xarxa amb valors, paraules i frases combatives per mostrar el seu rebuig cap a aquesta situació.

Treball de sensibilització als Instituts i als campus universitari

Des del Punt al Pati i el Punt al Campus es fa un treball de sensibilització als Instituts i també al campus universitari per conscienciar sobre la violència masclista i tot el que comporta des d'una mirada transversal i interseccional.

Una sensibilització per a la posterior actuació des d'una perspectiva de gènere és primordial per a construir una societat més crítica i justa davant les discriminacions i agressions.

Des del Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i Servei Atenció Integral a les persones LGTBI (SAI) de l'Ajuntament de Manresa s'han regalat polseres amb l'eslògan "Lliures de masclismes" per animar a participar en les dinàmiques i deixar testimoni de la lluita per l'eliminació de la violència envers les dones.