L'institut Guillem Catà viatja a Creta per guanyar consciència medioambiental

En el marc del projecte Erasmus+ dedicat a la contaminació atmosfèrica

Alumnes i professores del Catà a Atenes, en l'escala que van fer per anar a Creta
Alumnes i professores del Catà a Atenes, en l'escala que van fer per anar a Creta | INS Guillem Catà
Redacció
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 22:16h
Ara fa quatre dies que l'institut Guillem Catà tornava d'un altre projecte d'Erasmus+, aquest cop sobre contaminació atmosfèrica sota el títol d'Europe takes a breath. Aquest projecte que acaba de començar mobilitzarà 18 alumnes durant els dos anys que tindrà de durada amb la voluntat que al llarg d'aquest temps els alumnes es conscienciïn de la problemàtica ambiental i siguin més compromesos amb el medi ambient.

En aquesta primera mobilitat, quatre alumnes acompanyats de tres professors van anar del 16 al 23 de novembre a Heraklion, a l'illa de Creta. Els altres països que participen en el projecte són Itàlia, Polònia i Nord Macedònia.

A Creta els alumnes van poder fer activitats molt diverses. Van visitar el Palau minoic de Knossos i van poder veure com l'activitat humana contribueix a la degradació del patrimoni cultural. També van visitar  el museu d'Història Natural entre d'altres, però allò més interessant va ser sense cap mena de dubte el centre hel·lènic  de recerca marina de l'illa, on diferents investigadors ens van presentar les seves línies de recerca.

Va ser una experiència inoblidable, d'una banda perquè com és habitual als Erasmus+, van poder conèixer un altre país, altres maneres de fer, conviure amb altres famílies, practicar l'anglès i créixer com a persones. Però és que en aquest cas, aprofitat l'escala aèria, van tenir l'oportunitat d'anar als llocs més emblemàtics d'Atenes en una formidable visita llampec.