Sant Vicenç de Castellet talarà onze arbres del nucli urbà per seguretat

Després d'haver realitzat un estudi avaluant el risc dels diferents exemplars davant de possibles trencaments de les branques o de caigudes

Salze de la plaça Onze de Setembre que serà talat
Salze de la plaça Onze de Setembre que serà talat | AjSVC
Redacció
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:33h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha començat durant els darrers dies la campanya de la poda de l'arbrat municipal. Aquest any les tasques de la Brigada Municipal inclouran la tala d'un total d'onze arbres de la via pública per evitar el trencament de les branques o possibles caigudes. L'Ajuntament ha elaborat un estudi de valoració del risc de l'arbrat, en què també s'ha avaluat la qualitat de la fusta, que aconsella actuar en punts concrets per prioritzar la seguretat de les persones a diferents espais del municipi.

Diferents espais

En concret, es talarà el salze de l'espai infantil de la plaça de l'Onze de Setembre, que se substituirà per un altre arbre adequat per a l'espai. En paral·lel, es talarà un pi de la Plaça Catalunya, que provocava inestabilitat, i set àlbers de la mateixa plaça afectats per un fong que els debilita. També es preveu retirar una morera al parc de les Escoles Velles on es replantarà una altra espècie protegida i finalment s'eliminarà un salze de la zona de les gespa de les piscines municipals.

La majoria d'afectacions dels arbres es corresponen a l'estrès al qual estan sotmesos pel fet d'estar plantats en zones urbanitzades amb un sòl compactat i amb una baixa possibilitat que les arrels es desenvolupin de manera natural.