Una campanya per posar en valor les botigues de barri: la resposta d'Urgell Comerç al Black Friday

Sota el lema "Un comerç que t'estima" l'associació de comerciants d'aquesta zona del Centre Històric presentarà, divendres, les accions que durà a terme per reivindicar el seu paper a la ciutat

Els botiguers del carrer Urgell planten cara al Black Friday amb una campanya de sensibilització del petit comerç
Els botiguers del carrer Urgell planten cara al Black Friday amb una campanya de sensibilització del petit comerç | Toc Toc La Shop
NacióManresa
27 de novembre del 2019
Actualitzat el 28 de novembre a les 11:06h
Aquest divendres, 29 de novembre, la plaça de la Mel de Manresa serà l'escenari de l'acte de presentació de la campanya Urgell Comerç Centre. El comerç que t'estima, impulsada per l'Associació Urgell Comerç Centre amb la voluntat de posar en valor la figura de les botigues de barri davant la imminent arribada del Black Friday. "Molts comerços petits ens hem vist obligats a secundar aquesta proposta comercial basada en grans descomptes per incrementar les nostres vendes, tot i haver de fer un gran esforç per reduir els marges", lamenten des de l'entitat manresana.

Davant d'aquesta situació, des d'Urgell Comerç Centre han volgut reivindicar el paper i els valors que abanderen les botigues de barri davant d'aquest monstre consumista importat dels Estats Units: "la proximitat, el tracte personalitzat, l'artesania, la botiga d'autor i independent i la qualitat i l'autenticitat". 

Per reforçar aquests conceptes i apropar-los a la ciutadania, han elaborat un vídeo enregistrat i produït per la realitzadora manresana Marta Ripollès, que es projectarà en el marc de l'acte organitzat aquest divendres i que començarà a les sis de la tarda. La projecció serà oberta al públic i, a més, per donar-li un caire festiu, es convidarà tothom a una xocolatada popular gentilesa de la botiga Comerç Just, de la Pastisseria El Cigne i del Forn Codina.

L'acte estarà conduït pel periodista manresà de TV3 Francesc Sòria i comptarà amb la presència de la Regidora del Centre Històric de l'Ajuntament de Manresa, Claudina Relat. 

L'Associació Urgell Comerç Centre també té previst fer dues accions més durant la campanya de Nadal per ajudar a dinamitzar els seus carrers. D'una banda, instal·laran un photocall nadalenc amb un trineu i altres elements a la placeta de la Mel "perquè tothom que vulgui es faci fotos durant aquestes festes", i de l'altra, recollirà, durant els dies 2, 3 i 4 de gener, les cartes que els infants hagin redactat pels Reis d'Orient.