La USTEC parlarà a Manresa d'immersió lingüística en un acte que barrejarà cultura i reivindicació

Tindrà lloc aquest dijous, a dos quarts de set de la tarda, a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera

L'USTEC parlarà a Manresa d'immersió lingüística en un acte que barrejarà cultura i reivindicació
L'USTEC parlarà a Manresa d'immersió lingüística en un acte que barrejarà cultura i reivindicació | Josep M. Montaner
NacióManresa
26 de novembre del 2019
Actualitzat el 27 de novembre a les 10:55h
Aquest dijous, 28 de novembre, la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera de Manresa acollirà l'acte La immersió a l'escola catalana, passat o futur?, organitzat per la Unió Sindical dels Treballadors d'Ensenyament de Catalunya (USTEC) de la Catalunya Central que pretén debatre i tractar el tema de la immersió lingüística dins i fora de les aules, barrejant la cultura i la reivindicació.

Tot plegat començarà a dos quarts de set de la tarda, amb la xerrada La desconcertant història de la immersió lingüística, a càrrec de l'escriptor, historiador i professor d'Història Contemporània a la Universitat Ramon Llull, Xavier Díez.

Seguidament, Marc Guevara, tècnic de Plataforma per la Llengua, presentarà l'estudi elaborat per la mateixa entitat sobre l'ús de la llengua als patis de les escoles i instituts de zones urbanes de Catalunya. Tal com els mateixos impulsors de l'estudi apunten, "el que volem amb les dades recollides és que els infants i els joves facin servir el català en activitats que no només es vinculin al món acadèmic, sinó també en contextos més informals i associats a la diversió i l'oci, a més dels vessants musical, cultural o mediàtic". L'anàlisi, continuen, "té la voluntat de posar la primera pedra per començar a revertir la situació del català en aquesta franja d'edat, tan clau per assegurar la vitalitat d'aquesta llengua".

La part final de la jornada serà una taula rodona, en la qual hi prendran part quatre persones del Bages parlaran sobre quin és l'estat de salut del català en els seus respectius àmbits professionals. Moderada per la periodista del NacióManresa Aina Font Torra, en el debat hi intervindrà Marta Albet Tetas, especialitzada en màrqueting i comunicació; Jaume Puig Ibáñez, docent i activista cultural (Òmnium i SomEscola); Llorenç Planes Casals, professor i psicopedagog, i Pere Fontanals, periodista del NacióManresa

Intercalades a aquestes intervencions, s'oferiran diverses actuacions musicals i poètiques a càrrec de David Caño, Iolanda Segura, Jordi Ribot, el Cor Llibertat i el Cor de Carxofa de glossa improvisada.