Una cinquantena de mecànics celebren la primera reunió del sector al Bages

A la trobada es va parlar de les inspeccions d'Indústria, dels nous requisits de la ITV i de la connectivitat dels vehicles

Els mecànics del Bages han començat a organitzar-se
Els mecànics del Bages han començat a organitzar-se | Europapress
Redacció
26 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:30h
Representants de més de 50 tallers del Bages es van trobar dilluns a l'Hotel Mas de la Sala de Sallent, en la primera trobada d'aquestes característiques que s'ha fet a la comarca. Tots ells van poder gaudir de la trobada que la Unió d'Empreses d'Automoció de Catalunya (UEAC) va organitzar per primer cop en aquesta zona, i on es va poder posar en comú aspectes necessaris del sector.

La jornada va comptar amb la participació dels membres de la Junta Directiva de la UEAC, el president Domingo Comas, el vicepresident Josep Villagrasa i el secretari general Carles Torras. Els tres membres intervenir per explicar el funcionament del gremi, ja que al ser la primera trobada que es feia, hi havia força desconeixença sobre les activitats i serveis que ofereix la UEAC.

Tot seguit, el secretari general va introduir temes com la documentació necessària que es requereix actualment a cada taller, o les problemàtiques referents al consum, i sobre com afrontar les possibles revisions del Departament d'Indústria als tallers. "És important que els tallers de la zona sàpiguen que han de tenir tota la part administrativa en ordre, ja que en el cas que es donés una possible inspecció no se sancionés de cap manera", va dir Carles Torras.

D'altra banda, el vicepresident Josep Villagrasa va fer un important incís sobre les noves modificacions respecte a la ITV. Aquesta informació va generar molta atenció als assistents, i és que les noves modificacions referents a les revisions dels vehicles a la ITV han portat molts maldecaps als mecànics catalans.

La ponència va finalitzar amb la intervenció del president de l'associació, Domingo Comas, que d'una manera més amena va explicar el canvi de paradigma que s'està produint pel que fa als hàbits dels tallers d'avui dia. Va acabar parlant de la connectivitat dels vehicles i cap a on va el sector de l'automoció. "Mentre hi hagi un concessionari que vengui cotxes, i empreses que els hi donin una assegurança, necessitaran d'algú que els mantingui. Aquí sempre ens necessitaran passi el que passi", va concloure el president del gremi.

Per acomiadar la jornada, tots als assistents van gaudir sopar a peu dret, on van acabar de dialogar distesament sobre aquells temes que van trobar més interessants.