Carles Reposo i Judit Franch es van imposar a la cursa llarga

Dues participants durant la mujada a la muntanya de sal del Cogulló
Dues participants durant la mujada a la muntanya de sal del Cogulló | Marc Ribas
25 de novembre del 2019
Actualitzat el 27 de novembre a les 17:51h
Dos recorreguts maquis, divertits, feréstecs amb una distancia no reglamentada de uns 11 quilometres i una altra de més de 16 va portar a fer un ple total de participants a la Bell Race de la muntanya de sal del Cogulló, 400 en total. La cursa va haver de tancar les inscripcions anticipades dijous a la nit.

Carles Reposo i Judit Franch es van imposar a la cursa llarga que havia començat d'hora al matí des de l'Hotel Mas de la Sala de Sallent. A les 10 de mati puntuals es va donar la sortida d'una cursa amb un terreny enfangat, revirat, amb una primera part més exigent tècnicament i vertical que va portar algun que altra corredor que anava per sobre el seu ritme a patir les conseqüències més endavant.

El grup de corredors es va anar estirant a dins del bosc, fins entrar en un espai lunar, el de la muntanya. Aquí els participants passaven ja fraccionats en grups que observaven l'espai embadalits buscant la pujada pre-campana on la cursa es tornava vertical de cop.

Després del pas pel punt més alt i passar per la balconada del centre de Catalunya, tocava emprendre la forta baixada anomenada “rebenta cames” fins al Torrent del Mas de les Coves. Allà els de la curta retornaven cap al Mas de la Sala i els de la llarga tenien per davant 7 quilometres més de corriols, ràpids, sinuosos, divertits per dins del bosc i l'entorn de la Sèquia de Manresa.

Els més rapits del recorregut llarg van ser en nois Carles Reposo de Ribikes, seguit per Xavier Espiña i Marc Male, i en noies Judit Franch va ser primera i en segona posició va entrar Anna Freixas, seguida de Cristina Rotxes. En el recorregut de 10 quilòmetres els tres primers llocs van ser per Xavier Colom, Jordi Ricos i Nobert Aymerich. En noies la primera va ser la Sònia Peix, en segona posició va entrar la Sylvie Geraldine i la Mireia Pesarrodona va ser tercera.

Després de la cursa es va fer l'entrega i la festa del Campionat Maqui. La general 2019 del Campionat Maqui després de tres proves va quedar encapçalada per Xavier Espiña i Anna Freixas.