Dia contra la violència masclista

Mig miler de persones es manifesten contra la violència masclista a Manresa

La marxa ha finalitzat amb una performance a la plaça Major

per Pere Fontanals , Manresa, 25 de novembre de 2019 a les 21:35 |
Performance contra la violència masclista a la plaça Major | Pere Fontanals
Mig miler de persones han participat aquest dilluns a la manifestació contra la violència masclista convocada per la Comissió 25-N en el marc del Dia Internacional contra la violència envers les Dones. Hi ha hagut noies joves, sobretot, entre les manifestants, però també homes i persones d'edat més adulta.

Entre les habituals proclames contra el sistema patriarcal, i pancartes casolanes amb frases imaginatives, i amb el record dels dos casos de violació en grup a dues menors que han estat notícia enguany a la capital del Bages, la marxa s'ha dirigit des de la plaça Sant Domènech fins als jutjats, on ha fet la primera pausa.

 

Un grup de noies amb pancartes de cartró. Foto: Pere Fontanals


Després d'enganxar dues pancartes a la façana de l'edifici judicial, la manifestació ha seguit fins a la plaça Major on des d'un escenari s'han representat situacions diverses de desatenció a denúncies d'abús, o de discriminació per orientació sexual o per origen migratori, entre d'altres.


Aquest dilluns al migdia s'ha celebrat l'acte institucional a la plaça Major i els actes continuaran els propers dies tant a Manresa com al conjunt del Bages.

 

Participació