infància

La Creu Roja dóna material escolar a prop de 400 infants i ajuts escolars a gairebé 40

El material escolar és el resultat de la campanya "Tornada al Cole Solidària!" on la Fundación Solidaridad Carrefour i la Creu Roja col·laboren des de fa 11 anys

per Redacció, 25 de novembre de 2019 a les 14:41 |
Lliurament de material escolar a infants de Creu Roja | Creu Roja
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Creu Roja ha desenvolupat des de setembre diverses accions per aconseguir una tornada a l'escola el més normalitzada possible per als infants i adolescents de la ciutat. Per un cantó, ha proporcionat ajuts escolars a prop de 40 infants i adolescents. Aquests programa contempla ajudes que es destinen a la compra de llibres de forma prioritària, però també altres conceptes com matrícules, quotes d'AMPA, i de material escolar, una depesa que, en molts casos, no poden assumir les famílies en situació de dificultat. 

Segons el 4t estudi de l'Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya, L'impacte de la crisi en la infància i l'entorn escolar, el 77,7% de les persones en situació vulnerable ateses per l'entitat no poden fer front a totes les despeses de l'escolarització dels seus fills i filles (llibres i material escolar, quota de l'AMPA, vestuari, transport escolar, etc). Els nens i nenes que gaudeixen d'aquestes ajudes, pertanyen a famílies amb greus dificultats econòmiques degut al baix nivell d'ingressos o bé a la inexistència dels mateixos. 


Cal destacar que, a més d'aquest programa local, la Creu Roja ha tornat a realitzar la tornada a l'escola solidària de Carrefour que és una campanya que fa 11 anys que es desenvolupa i que enguany ha permès cobrir el 100% de les demandes. 

380 infants de 13 escoles diferents han rebut, a través de les seves escoles o de de Creu Roja a Manresa, lots de material escolar adaptats a les seves edats i, sempre que és possible, a les demandes específiques de les escoles.


Tot això, té l'objectiu de garantir una tornada a l'escola en situació d'igualtat d'oportunitats i que els infants que provenen de famílies amb baixos recursos no hagin de patir les conseqüències a nivell escolar. 

A més, des del projecte de Petita Infància, que atén a les famílies d'infants i nadons de 0 a 3 anys es fa crida a tota la població a portar cotxets de nadó i bressols per poder atendre les demandes que té l'entitat pel què fa a material de petita infància. 

El projecte de Petita infància és un projecte en el que es recull estris de cura d'infants de 0 a 3 anys per després donar-lo a famílies amb nadons d'aquestes edats en situació de vulnerabilitat.

 

Participació