La ReFesta torna a Sant Fruitós en el marc dels actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El proper dissabte el municipi celebrarà una jornada lúdica destinada a fomentar els hàbits de la reutilització i el reciclatge

Redacció
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 9:16h
Un any més, i per 8è any consecutiu, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha organitzat la ReFesta, una matinal d'activitats per a tots els públics en el marc de la setmana europea de la prevenció de residus. 

L'epicentre de les activitats canvia d'ubicació enguany i la festa es trasllada a la plaça Onze de Setembre i sota el Cobert de la Màquina de Batre, on s'hi farà el tradicional mercat d'intercanvi i de venda d'objectes de segona mà, tallers de manualitats pels més petits, parades de productes artesans i xocolatada popular. Tot fent sinergia amb el mercat de Brocanters i Col·leccionistes que s'hi celebra cada últim dissabte de mes. 

Els tallers aniran enfocats a la sensibilització ambiental i el foment de la reducció de residus mitjançant la reutilització. La ReFesta començarà a les 10:00 del matí i s'allargarà fins les 13:30 hores del migdia.

Totes les persones interessades en participar en el mercat d'intercanvi poden inscriure's a través del correu electrònic a sfb.mediambient@santfruitos.cat o trucant per telèfon a l'Ajuntament al 93 878 97 00. 

Els articles que es poden intercanviar o vendre han d'estar en bones condicions i poden ser tan diversos com llibres, dvds, roba, joguines, mobles, parament de la llar,... Totes les persones que s'inscriguin prèviament, l'Ajuntament els facilitarà una taula i les cadires que necessitin durant la jornada.

En el marc de la ReFesta, i com es ja tradicional, es continua amb el projecte d'intercanvi de llibres i contes amb les escoles amb la col·laboració de les AMPA i AFA on els infants i joves podran bescanviar el seu llibre i conte el mateix dia 30.

Paral·lelament a la Refesta del dia 30, durant la setmana prèvia es realitzaran diverses activitats al municipi. 

La Biblioteca Municipal acollirà del 15 al 30 de novembre una exposició de maquetes de vehicles fets amb cartró, obra de Juan León Cano. 

Els alumnes de 3er d'ESO de l'institut Gerbert d'Aurillc prendran part en una xerrada/taller sobre el malbaratament alimentari a través de La Fundació Espigoladors, una organització sense ànim de lucre  que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari.

Enguany el lema de la campanya a nivell europeu és Change your ways reduce your waste.