El Banc d'Aliments estima per sobre de les 70 tones el menjar recollit durant el Gran Recapte al Bages

Recorden que és un càlcul aproximat i que els números definitius no se sabran fins d'aquí a uns dies

Voluntaris recollint aliments al Caprabo del Passeig
Voluntaris recollint aliments al Caprabo del Passeig | Bd'A
NacióDigital
23 de novembre del 2019
Actualitzat a les 23:03h
El Banc d'Aliments ha xifrat en més de 4 milions de quilos el menjar recollit durant el Gran Recapte a tot el país, que enguany ha celebrat la seva onzena edició. En declaracions a l'ACN, el seu director, Lluís Fatjo-Vilas, ha assegurat que la valoració és "molt positiva" perquè es constata que ha estat "una mobilització ciutadana massiva".

A més, recorda que la xifra definitiva no se sabrà fins a mitjans mes de desembre, de manera que pot augmentar. En aquest sentit, recorda que en l'edició passada es van recollir fins a 4,5 milions de quilos de menjar i apunta que enguany es va "en la línia dels altres anys".

Al Bages, els responsables del Banc d'Aliments valoren que les xifres seran lleugerament superiors a les de l'any passat, o sigui, més de 70 tones. Cal recordar que a la comarca hi havia 65 punts de recollida i 8 més al Moianès, i que el menjar recollit donarà cobertura a més de 3.100 persones entre les dues comarques. Només a Manresa hi han hagut 662 voluntaris.

Hi han participat més de 28.000 persones voluntàries que han cobert els gairebé 3.000 punts de recollida arreu del territori. Segons Fatjo-Vilas, la xifra donada no és "tancada" perquè encara falta molts aliments per recomptar. Com ha recordat, són moltes les caixes que hi ha repartides pel territori i, per tant, fins que no estiguin totes comptabilitzades no se sabrà els quilos definitius que s'han recollit.

Com ha informat l'entitat, aquets dissabte mateix han començat les tasques de classificació de tots els aliments perquè es puguin començar a distribuir el dilluns 25. El menjar arribarà a les 700 entitats d'iniciativa social amb qui col·laboren els Bancs dels Aliments i es farà arribar a les 196.000 persones ateses.

Així mateix, l'organització recorda que la campanya de donació continuarà activa fins al 15 de desembre a través de la web del Gran Recapte.