El Pessebre Vivent del Pont Llarg lliura els premis del Caganer i de fotografia

Es van atorgar durant la trobada dels Caramellaires del Pont Llarg

Carme Ibars rebent el premi de trobar el caganer
Carme Ibars rebent el premi de trobar el caganer | PVPLl
Redacció
23 de novembre del 2019
Actualitzat a les 18:58h
Com cada any, el Pessebre Vivent del Pont Llarg ha fet públics els guanyadors dels dos premis dels concursos que fa des del 2015 amb una gran participació. Es tracta del Premi Caganer, dirigit als visitants joves del Pessebre, i el Premi de Fotografia de qualsevol de les escenes que es poden veure durant el recorregut. 

El primer va dirigit als menuts de cada casa que visiten el Pessebre, a qui es proposa el joc de recerca On és el caganer?. La guanyadora d‘enguany ha estat Carme Ibars Cuberas, de Manresa, que va rebre el premi consistent en un pastís de llaminadures i unes entrades per visitar el nou Pessebre d'enguany amb la família, de mans de la Pubilla jove del Pessebre, Abril Milla, i de l'hereu jove, Aleix Vicens. Ibars va haver de fixar-se molt en el Pessebre quan el va visitar l'any passat. El títol del joc és molt clarificador: es tracta de trobar el lloc on està situat el caganer en el recorregut del pessebre i que es pot descobrir al llarg de la visita.

Els infants fins a 14 anys estaven convidats a omplir una butlleta amb la resposta i a dipositar-la en una urna situada a la sortida del Pessebre. Entre totes les butlletes amb encert, es fa el sorteig per trobar el guanyador. Aquest sorteig es va fer durant la trobada dels Caramellaires del Pont Llarg, quan es fa la mostra dels seus balls de bastons, danses i cançons i es fa la proclamació del nou Pubillatge del Pessebre i Caramelles del Pont Llarg. A l'acte, hi van assistir la Laia Medalla Gusat, 1a Dama d'Honor de Catalunya 2018 i Pubilla de les comarques barcelonines 2018, com a Pubilla convidada de l'any; així com l'Ingrid Peiron Mateo, Sílvia Sánchez Montull i Laia Martínez Alberola, que són la Pubilla, la Dama i la Pubilleta del Casal Cultural de Dansaires Manresans, respectivament, i també caramellaires del grup del Pessebre. La Pubilla amb l'Hereu i la Pubilla joves del Pessebre, Alba Pararols Jané, Martina Monrós Oliveras i Pau Planas Oliveras, que acabaven funcions aquell dia, van ajudar en el sorteig.
 

Àngel Oliveras recollint el premi del concurs de fotografia Foto: PVPLl


El guanyador del concurs de fotografia del Pessebre va ser l'Àngel Oliveras. D'entre totes les fotos presentades sobre el pessebre del 2018, es va triat la guanyadora que formarà part del cartell de l'edició del 2019 i el seu autor va ser premiat amb un àpat per a dues persones al Restaurant Espai Gastronòmic del Kursaal. En Josep Tardà, del Restaurant Kursaal, i la Pubilla del Pessebre, Judit Grau, van fer entrega del guardó junt amb unes entrades per tal que visiti la propera edició del Pessebre Vivent del Pont Llarg.