L'Ajuntament de Manresa realitzarà un estudi per a la municipalització de serveis externalitzats

El ple aprova per unanimitat estudiar cas per cas la viabilitat de la gestió directa dels serveis que tenen concessió

Redacció
22 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:22h
La recollida selectiva i de brossa és un servei externalitzat a Manresa
La recollida selectiva i de brossa és un servei externalitzat a Manresa | Estefania Escolà
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ERC i Junts per Manresa, els grups que formen el govern municipal, per redactar un informe dels principals serveis que presta el consistori i elaborar, en menys de 6 mesos, un estudi dels serveis que estiguin externalitzats, amb els terminis de les concessions en vigor i una planificació per a la redacció d'estudis específics per valorar la viabilitat de la gestió directa de cada un d'aquests serveis. Tot plegat controlat per una comissió formada per representants dels grups municipals i de tècnics de la casa.

L'Ajuntament de Manresa presta molts serveis de forma directa, ja sigui amb personal propi, a través d'empreses municipals o d'antres empreses, fundacions o consorcis dels que en participa. Altres serveis es presten de forma indirecta, especialment a través de concessions administratives.

Aquestes concessions tenen característiques específiques i diferenciades que requereixen un estudi detallat de cada cas per analitzar-ne la viabilitat econòmica, tècnica i jurídica de l'assumpció de la gestió directa. Com que sovint es presenten al ple proposicions per municipalitzar serveis actualment externalitzats, el govern va prendre el compromís de fer un estudi de les concessions municipals per valorar-ne la gestió directa.

La moció ha estat aprovada pels 25 regidors de la corporació.