El Fòrum Energia d'Ecoviure ja té una vuitantena d'inscrits

La jornada, dedicada a l'autoconsum fotovoltaic, se celebrarà el proper divendres, 29 de novembre, al Palau Firal de Manresa

Imatge d'arxiu del Fòrum Energia de 2018
Imatge d'arxiu del Fòrum Energia de 2018 | Fira Manresa
Redacció
22 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:13h
El Fòrum Energia d'Ecoviure dedicat a l'autoconsum fotovoltaic ja té prop d'una vuitantena d'inscrits. La jornada se celebrarà el proper divendres 29 de novembre, de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia, a la sala d'actes del Palau Firal de Manresa. Les persones que estiguin interessades en assistir-hi encara poden inscriure's gratuïtament a través del web d'Ecoviure.

La sessió començarà a les 9 del matí amb la benvinguda institucional. La primera de les xerrades parlarà sobre el paper dels recursos distribuïts per assolir la transició energètica i anirà a càrrec de Santi Martínez, director general de Km0. Energy. Seguidament, Franc Comino, director de Webatt, explicarà casos d'èxit d'autoconsum i de comunitats de compartició d'energia.

En la següent ponència, a càrrec de Piet Holtrop, advocat especialista en transició energètica, s'exposarà una proposta de model d'ordenança municipal. Després, Albert Vendrell, tècnic de l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, explicarà el suport d'aquest organisme a l'autoconsum fotovoltaic en els municipis de la demarcació. Helena Badger, responsable legal d'autoconsum a Holaluz, parlarà del marc regulatori de l'autoconsum i les seves potencialitats.

Després de la pausa es farà una taula rodona amb comercialitzadores d'energia elèctrica en la que participaran les empreses Feníe Energía, Holaluz i Som Energia. Per acabar la jornada, s'exposaran diferents experiències recents d'autoconsum fotovoltaic: una proposta cooperativa per a l'autoproducció, a càrrec de David Berenguer i Àlex Caralps, socis de la cooperativa Som Energia i membres del grup local del Bages; casos reals d'instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum segons el RD 244/2019, a càrrec d'Enric Massaneda, responsable del departament d'Energies Renovables d'Elèctrica Pintó; autoconsum compartit en ajuntaments, a càrrec d'Albert Caromalde, director comercial d'Azimut 360; i un cas d'autoconsum fotovoltaic amb emmagatzematge a l'Alt Empordà, a càrrec d'Aleix Massana, director general de Solit Energia.

El Fòrum Energia és la principal trobada professional de la fira Ecoviure. Està dedicada a les energies renovables i cada any reuneix experts, professionals i tècnics de l'administració. Enguany, el Fòrum es va ajornar per la vaga general del 18 d'octubre. Per aquest motiu, s'ha traslladat la seva celebració al divendres 29 de novembre.