Fermí Roqueta, Olga Rubio i el PADES Bages, premis a l'Excel·lència Professional del Col·legi de Metges

L'acte de lliurament dels reconeixements va tenir lloc dijous a les Drassanes de Barcelona

Lliurament del premi a la doctora Rubio
Lliurament del premi a la doctora Rubio | Althaia
Redacció
22 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:49h
La Dra. Olga Rubio i el Dr. Fermí Roqueta, professionals de la Fundació Althaia, i el PADES Bages, format per professionals de l'Hospital de Sant Andreu i de l'Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central, han estat guardonats amb el Premi a l'Excel·lència Professional que anualment atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). El lliurament del reconeixement ha tingut lloc aquest dijous 21 de novembre a les Drassanes de Barcelona en el marc de l'acte commemoratiu del 125è aniversari de la fundació del COMB.

La Dra. Rubio és metgessa especialista en Medicina Intensiva d'Althaia des de l'any 2005, on actualment desenvolupa la tasca de cap clínic del Servei de Medicina Intensiva. L'any 2007 va entrar a formar part del Comitè d'Ètica Assistencial d'Althaia, del qual actualment n'és la presidenta. L'any 2015 va obtenir el doctorat en Recerca mèdica de la salut per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). És professora associada de la facultat de Medicina de la UIC, ha col·laborat en diferents societats científiques com la Societat Catalana de Bioètica, és la coordinadora nacional del grup de bioètica de la SEMICYUC i col·labora activament en estudis nacionals i internacionals sobre temes d'ètica mèdica. Ha estat premiada en la categoria d'Humanitats, cooperació i gestió.
 

Lliurament del premi al doctor Roqueta. Foto: Althaia


El Dr. Fermí Roqueta és metge adjunt a la Direcció Assistencial de la Fundació Althaia, cap de servei de la Base de Manresa del Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya i membre de la Unitat Funcional de Seguretat del Pacient d'Althaia. També és coordinador del Màster en Emergències Extrahospitalàries de la Fundació Universitària del Bages Universitat Central de Catalunya – UManresa. Des de l'any 1988 i fins a l'actualitat ha desenvolupat la seva trajectòria professional a Manresa, primer al Centre Hospitalari i després a la Fundació Althaia. Ha treballat en els camps de la cirurgia, urgències i emergències, gestió hospitalària i seguretat del pacient tant a nivell clínic, com científic i de docència. Ha estat reconegut en la categoria d'Altres àmbits assistencials.
 

Lliurament del premi al PADES Bages. Foto: SAS


El PADES (Programa d'atenció domiciliària – Equip de suport) és un equip interdisciplinari format per metge, infermera i treballadora social que es desplaça a domicilis particulars amb l'objectiu d'aconseguir el confort del pacient en situació de malaltia avançada i terminal i dóna suport a la família del malalt.

Els Premis a l'Excel·lència Professional es concedeixen anualment des de 2004 a criteri de jurats constituïts per metges i metgesses de reconegut prestigi, i són el reconeixement de la professió mèdica als professionals i equips assistencials que han destacat per una trajectòria exemplar d'exercici de màxima qualitat i per l'enaltiment dels valors que configuren el professionalisme mèdic. A més, posen en valor trajectòries basades en l'honestedat, el compromís, l'altruisme, la integritat, la feina ben feta i l'excel·lència.

En aquesta ocasió s'han reconegut 51 metges i cinc equips assistencials de les comarques de Barcelona que han destacat per l'excel·lència i la qualitat en l'activitat professional.