Ampans rebrà el premi FAAM de Oro d'emprenedoria social pel projecte de supermercats amb Caprabo

La federació d'associacions de persones amb discapacitat d'Almería lliura el premi amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat

Redacció
22 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:03h
Supermercat gestionat per usuaris d'Ampans, a Manresa
Supermercat gestionat per usuaris d'Ampans, a Manresa | Ampans
Ampans recollirà dimarts a Almeria el Premi FAAM de Oro, un reconeixement pel projecte d'emprenedoria social del supermercat Caprabo, gestionat per persones amb discapacitat. Es tracta d'un premi que entrega anualment FAAM, una federació que agrupa 19 associacions de persones amb discapacitat d'Almeria, amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat.

El 29 de novembre del 2017 Ampans i Caprabo van posar en marxa el primer supermercat de Catalunya gestionat per un equip de persones amb discapacitat. L'experiència ha estat positiva per les dues organitzacions, per la qual cosa s'han animat a fer un pas més en la relació i col·laborar en una segona botiga; en aquest cas un supermercat que ja estava en funcionament que Ampans i Caprabo han remodelat junts i que des d'ara es gestionarà des de l'entitat que treballa per la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracte de la botiga que hi ha al carrer Pompeu Fabra número 5, de Manresa. Aquest segon supermercat reobrirà portes dijous de la setmana que ve, 28 de novembre, i donarà feina a 15 persones.

La posada en marxa de supermercats en l'àmbit de la inclusió laboral de persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat ha estat considerada per FAAM com un projecte que innova socialment i que fa molt visibles les seves capacitats per sobre de les dificultats que puguin tenir les persones que hi treballen. 
Arxivat a